“Muazzam, muntazam, ve muhteşem bir Eyüp için yola çıktık” diyen Özer, “31 Mart sabahı Eyüp için artık bir milat olacak. Hedeflediğimiz proje ve yatırımlarla Eyüp’ün vizyonuna yakışır ve misyonuna uygun bir geleceğin Eyüp halkı ile birlikte inşa edeceğiz. Ben kökleri Eyüp’te 118 yıl öncesine dayanan Rumeli’li bir ailenin ferdiyim. Bu nedenle Eyüp benim için sadece doğduğum ve doyduğum bir yer değil, atalarımın bana bıraktığı en temel mirastır. Ben bu gün bu mirasa sahip çıkmak adına buradayım” dedi.


Sorunların çözümüne talibiz
“Belediye Başkanı olduğum taktirde gururdan, kibirden ve kendini beğenmişlikten Allaha sığınırım” diyen Ferzan Özer projelerini anlatırken şunları söyledi: “Tarihi dokusu ve doğasıyla bütünleşmiş, kongre, seminer, kültür, sanat, spor ve turizm merkezi olarak gelişmiş; manevi huzuru ve görsel zenginlikleri ile bütünleşmiş, geleneklerine bağlı, geleceğe açık yanı ile muazzam; Park, bahçe, sosyal donatı alanları, sağlık tesisleri, eğitim merkezleri, engelli engelsiz tüm yurttaşlarımızın rahatlıkla kullanacakları kaldırımları, alt ve üst yapısı yenilenmiş, modern kent vizyonuna uygun yapıları ile muntazam; Ücretsiz sağlık hizmetleri, Engelliler Meslek Yüksek Okulu, Belediye Kreşleri, Gençlik Merkezi, Kız Öğrenci Yurdu, Bilgi Evleri, Kültür Merkezleri, Yaşlı Bakım Evleri, Kadın Emeğini Değerlendirme Atölyeleri, Beceri ve El Sanat Kursları, Spor Merkezleri ve Hobi Bahçeleri ile muhteşem bir Eyüp için ben hazırım”

Projelerimizle Eyüp’ün çehresi değişecek
Projelerinin hayata geçirilmemesi için hiç bir nedenin olmadığını söyleyen Özer, "Yönetimi devraldığımız günden itibaren zaman kaybetmeden çalışmalarımıza başlayacağız" dedi. Bir çok başlık altında toplanan projelerinden ses getiren başlıkların ilk sırasında Engelliler Meslek Yüksek Okulu projesi geliyor.

Engelliler Meslek Yüksek Okulunu açaçacağız
Proje hakkında bilgi veren Özer, “Bizim için hayat herkes için eşit hizmet anlayışında başlıyor. Bu çerçevede ilçemiz için vizyon ve misyon açısından önemli bir adım atacağız. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, EYÜP ENGELLİLER MESLEK YÜKSEK OKULU’nu açacağız. Ülkemizin dört bir yanından gelecek engelli kardeşlerimiz bu okulumuzda yüzde100 burslu olarak eğitim görecekler. Engelli kardeşlerimizi meslek sahibi yapmak ve yaşam standartlarını yükseltmek amaçlı bu projemizle ilçemizi insani manada da marka yapacağız” diyen Ferzan Özer, engelli yurttaşları da sosyal hayata aktif bir şekilde kazandıracaklarının altını çizdi.

Muhtarlarımıza desteğimiz üst düzeyde olacak
Muhtarlık hizmetinin önemini bildiklerini söyleyen Ferzan Özer, muhtarlar için kapsamlı bir proje üretiklerini ve seçilmeleri halinde bu projeye öncelik vereceklerini ifade etti. Özer; “Muhtarlarımız; demokrasinin ilk basamağıdır. Bu cümleyi geleneksel bakış açısıyla değil, anlayış mantığımızın temeli olduğu için kuruyoruz. Bizim yönetim modelimizde muhtarlarımız aktif bir şekilde yönetim anlayışımızın temelinde olacaklardır. İlçemiz muhtarlıklarında görev yapacak olan ofis elemanlarını, muhtarlık binasını, kırtasiye, elektrik, su, doğalgaz, telefon ve internet gibi temel ihtiyaçlarının yanısıra, bilgisayar ve benzeri ekipmanları da belediyemiz tarafından karşılanacaktır” dedi.

Geleceğimize de söz verdik!
Projelerini anlatırken ‘en fazla keyif aldığım projem’ diye söz ettiği, çocuklar ve gençlere yönelik olan projesi için; “Çocuklarımıza ve gençlerimize sözümüz var! Onların geleceği bizim en önemli görevlerimizden birisidir. Çocuklarımız ve gençlerimiz yarınlara hazırlanırken kendilerini asla yalnız hissetmeyecekler. Onların yanında olacağımızı, bizim onlar için proje üreteceğimizi, onlar için projelerimizi hayata geçireceğimizi hep bilecekler. Çünkü, onlar ne kadar güven içinde olurlarsa o kadar geleceğe hazır olacaklardır” diye konuştu. 
Ferzan Özer, Eyüplü çocuklar ve gençler için; tüm giderleri belediye tarafından karşılanmak üzere, ücretsiz kreş, Bilgi evi, ihtiyaç sahibi olanlara, engelli gençlere; lise ve üniversiteye hazırlık okul olanağı ve hizmeti vereceklerini, ayrıca Anadolu’dan üniversite eğitimi için Eyüp’e gelen kız öğrenciler için de güvenli yurtlar kuracaklarını söyledi.

Şehir hayatında doğal ve doğa ile içiçe yaşam
Bizim dönemimizde vatandaş ‘MAĞDUR’ değil ‘HAK SAHİBİ’ olacak. Vakıf mülkiyetlerinde yaşanan sorunların çözümünde takas işlemlerini tamamlayıp yaşanan tapu sorununu çözeceğiz.

EYKART ila sağlık güvence altında
EYKART Projesi ile Eyüp’te ikamet eden tüm yurttaşlarımıza ücretsiz Ambulans ve Acil Yardım Hizmeti verilecek. EYKART sahibi Eyüp’lü yurttaşlarımız bu hizmeti Türkiye’nin neresinde olursa olsun alacaklar. Banka kartı özellikli DESTEK EYKART’a belirlenen orandaki nakdi miktar her ay düzenli olarak yatacak. Bu yöntemle bizim yönetimimizde hiç bir yurttaşımızı iaşe kuyruklarında rencide etmeyeceğiz. Sosyal yardımda bir elin verdiğini diğer el görmeyecek. DESTEK EYKART sayesinde hiç kimse mağdur olduğunuzu bilmeyecek. Rahat rahat istediğiniz mağaza yada marketten, dilediğiniz marka ürünü alabileceksiniz.
Editör: TE Bilisim