Hafta içi öğretmenleri nezaretinde belediyenin servis araçları ile okullarından alınan ilköğretim üçüncü sınıf öğrencileri gruplar halinde buz pateni salonuna getiriliyor. Burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ yetkilileri tarafından karşılanan öğrencilere, özel kıyafetler veriliyor. Vücutlarının belirli noktalarını koruyucu kıyafetlerini giyen ve patenlerini ayaklarına geçirip piste çıkmaya hazır öğrencilere ilk olarak eğitmenler tarafından teorik bilgiler veriliyor. Daha sonra piste çıkan çocuklar uzman eğitmenler nezaretinde buz üzerinde durmayı ve hareket etmeyi öğreniyorlar. Keyif içerisinde geçen iki saatlik çalışmanın ardından öğrenciler gelecek dersi iple çektiklerini söyleyerek okullarına doğru yola çıkıyorlar. Bu program çerçevesinde ilçedeki tüm ilköğretim okulu öğrencilerinin buz pateni yapmayı öğrenmesi hedefleniyor.  

Fatih Belediye Başkanı  Mustafa Demir, çocukların mutlaka derslerini çok çalışmaları gerektiğini, yalnız sadece ders çalışmanın gelecekte başarıyı tek başına getirmeyeceğini belirterek, “Çocuklarımız mutlaka ders çalışacaklar, ama bunun yanı sıra sosyal alanlarda da kendilerini yetiştirmeleri gerekiyor. Gelecekte başarıya giden yolda çocuklarımızdan kimi bir müzik aleti kullanmalı, kimi de sporun bir dalı ile ilgilenmeli. Bu tür faaliyetlerle çocuklarımızın kişisel gelişimine destek olacak ve kendilerini geliştirmelerini sağlayacaktır. Biz de belediye olarak bu tür çalışmaları destekliyoruz. Çocuklarımızın buz pateni pistinden faydalanmaları ve öğrenmeleri bizim için çok önemli. Türkiye’de bu sporu en iyi yapabilecek uluslararası pist Silivrikapı’da yer alıyor. Yapımı yılan hikayesine dönen buz pateni salonunu yeniden kazandıran ve hizmete sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a tüm Fatihliler adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Silivrikapı Buz Pateni Spor Kompleksi

Fatih Belediyesi tarafından 24 sene önce yüzme havuzu yapımı için ihaleye çıkartılan ve sonrasında buz pateni pistine döndürülen Silivrikapı Spor Komplesi’ndeki yıllar süren belirsizlik Fatih Belediye Başkanı  Mustafa Demir’in girişimi ile sona ermiş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yapılarak İstanbullulara kazandırılmıştır.

Fatih Belediyesi tarafından 1986 yılında Silivrikapı’da yüzme havuzu olarak temeli atılan tesis, yapımı bitirilemeyince, 1995 yılında protokolle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Buz pateni pistine çevrilmesine karar verilen tesis, uluslararası buz pateni pistlerinin ölçülerine uydurulması amacıyla genişletildi. Tekrar ihaleye çıkan tesisin yapımı yine tamamlanamadı. Hatta binanın güçlendirilmesi ya da yeniden inşa edilmesi gerektiği belirtilirken, çatısının da 1998 Deprem Yönetmeliği’nde öngörülen güvenliği sağlamadığı ortaya çıktı. Yıllar süren aksilikler sonucunda tesis bir türlü yapılamadı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü de imkânlarının yetersizliğini gerekçe göstererek inşaat çalışmalarını durdurdu.  

Editör: TE Bilisim