FATİH’İN GELECEĞİ TARTIŞILDI

 

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Tarihi Yarımada Platformu toplantısında ilçenin geleceği tartışıldı. Akademisyenlerin, kanaat önderlerinin, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin, işadamlarının ve esnafın katıldığı toplantıda davetliler Tarihi Yarımada ile ilgili eksikleri, problemleri, eleştirilerini ve taleplerini dile getirdiler.

 

Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Marmara Üniversitesi Rektörlük Binası Prof. Dr. Nihat Sayar  Salonu’nda yapılan platform toplantısının açılışında konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, üç medeniyete başkentlik yapan Fatih’te belediye başkanı, bürokrat, esnaf ve yaşayan olmanın ayrı bir sorumluluk gerektirdiğini söyledi. Demir, tarihi mirasa layık bir şekilde hizmet için üstlendiği görevi bir fırsat olarak gördüğünü belirterek, belediye olarak bu eserlerin ihyası için çalıştıklarını anlattı.

Başkan Demir, düzenlenen toplantının Tarihi Yarımada Fatih’e gönül veren, buradan iaşesini kazanan ve burada yaşayanların da katkılarıyla ortak proje çalışmaları gerçekleştirmenin önemine değindi.

 

Terazinin bir kefesine insana hizmeti, diğerine ise şehre hizmeti koyarak yola çıktıklarını belirten Başkan Demir, Fatih’te klasik belediyecilik hizmetlerinin dışında hareket etmek zorunda olduklarını anlattı. Demir, “Tarihi Yarımada Fatih’i gelecek nesillere taşıyabilmek için başlattığımız bu çalışmalar içerisinde sizlerin fikirlerini almak ve gözümüzden kaçanları öğrenmek istedik.” dedi.

Demir, görev yaptığı süre içerisinde bir bölge için yapacakları çalışma ile hazırladıkları projelerle semt sakinlerinin karşısına çıktıklarını ve projeyi kullanıcıları ile paylaşarak onların katkıları ile son haline getirdiklerini ve semt sakinleri daha sonra bu projeye sahip çıktıklarını dile getirdi. 

 

Tarihi Yarımadanın yıllardır kötü kullanıldığını ifade eden Başkan Demir, bu kötü kullanıma artık izin vermeyecekleri söyledi.

Editör: TE Bilisim