Sonucunun sık sık beklenen vakit geldi sözleri manidar bulundu

Siyasi partilerden daha çok disiplinli bir çalışma yaparak İstanbul’un 39 ilçesini pankartlarla süsleyen Erbakan Vakfı İstanbul il başkanlığı 30 bin kişiden oluşan muhteşem bir kalabalığı Abdi İpekçi Spor Salonuna taşımayı başardı.


İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu 

Katılımcılardaki aşk ve şevk herkesi coşturdu

Gecenin ilk konuşmasını Erbakan Vakfı İstanbul il başkanı Hüseyin Terzi yaptı. Daha sonra  İHH başkanı Bülent Yıldırım, İran, Afganistan, büyükelçileri başta olmak üzere çok sayıda konuşmacı halkı selamladı. 

Bosna Hersekli akademisyen’in inşallah 16 Nisan’da referandum’da evet çıkar sözlerine karşı salonda kısa süreli bir ıslık ve Hayır sesleri yükseldi.

Yapılan hazırlık çok profesyoneldi ve bu hareketin kısa sürede partileşeceği kanısı katılımcılarda hakimdi

Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner şunları söyledi “12 yaşımdan beri siyasi partilerin  çalışmalarının içinde yer almıştım. Bugün (4 Mart 2017) Zeytinburnu Abdi İpekçi spor salonunda yapılan Merhum Erbaklan’ın 6.vefat yıldönümü programında bütün emareler yeni bir partiyi işaret ediyordu.

Merhum Erbakan’ın kabrine çok yakın olan Abdi İpekçi spor salonunun tercihi bile ince  düşünülmüş bir durumdu. Çünkü hemen bir gün sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kadınlar ile Abdil ipekçi de bir program yapacak olmasına rağmen Erbakan vakfının burayı tercih etmesini anlamlı buluyorum.

Fatih Erbakan’ın saadet partisine genel başkan adayı olmak istemesine karşın saadetli yöneticilerin yeşil ışık yıkmaması sonucu Fatih Erbakan babası adına kurulan Vakfın çalışmalarına hız verdi. Partileşme sürecine girmeye karar verdikleri an anında seçime girebilecek kadar teşkilatlara Erbakan vakfı şubeleri ile ulaşması hiç de zor değil.

Bundan dolayı bütün emareler çok yakın sürede Fatih Erbakan ve mevcut siyasi partilerde umduğunu bulmayan bir çok  kişinin de Fatih Erbakan ile beraber hareket edeceği ifade ediliyor.


Bu kadar kalabalık ve heyecan Fatih Erbakan ve ekibini hareketlendirecek


Salondaki on binlerce kişinin hep bir ağızdan Erbakan nereye biz oraya ,Mücahit Erbakan sloganları  ve sık sık merhum Erbakan’ın halkı coşturmak için söylediği sözlerin gösterildiği tanıtım filimleri bile özenle seçilmişti.


Bir Vakıf neden İstanbul’un bütün ilçelerinde  şube açsın


Türkiye’de halk tarafından kurulan hiçbir vakfın İstanbul’un bütün ilçelerinde şubesi yok iken Erbakan  Vakfının yapılanmasını bir siyasi parti mantığı ile yapması akıllıca bulunuyor. Seçim Barajının kalkması veya yeni bir partinin  barajı aşacağını düşündü anda Fatih Erbakan ve ekibi  bir gecede bütün Erbakan vakfının tabelalarını “Refah Partisi”  olarak değiştirebilir. Erbakan Vakfı’nın yaptığı bütün çalışmalar ‘da  bir partinin ilçe başkanlığı imajı zaten alınıyor. Vakıf içinde kadın kolları, gençlik kolları oluşturulması tamamen siyasi parti çalışması olduğunu ortaya koyuyor.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim