Eyüp Blediyesi Kültür Sanat Merkezi büyük salonda 18 - 28 Nisan tarihleri arasında kurulan Çocuk ve Gençlik Kitap Fuarı, kitapsever miniklerin ziyaretine açıldı. 

Çocuklara ve gençlere kitap sevgisini aşılamayı, okumayı alışkanlık haline getirmelerini amaçlayan fuarda 25 yayın evinin çocuk ve gençlere yönelik binlerce kitabı yer alıyor. Fuarda düzenlenecek imza günlerinde çocuklarla yazarların bir araya gelmesi sağlanıyor.

TRT çocuk, bilge minik, bilge çocuk, minika çocuk ve siyer çocuk dergilerinin standlarında, Eyüplü çocuklar kitapla buluşmanın sevincini yaşıyor. Eyüp Belediyesi'nin düzenlediği fuar ile ilgili düşüncelerini aktaran çocuklar; “Burada kitaplardan oluşan bir hazinede gibi hissettik kendimizi. Kitap okumak çok zevkli. Okuduğumuz her kitap farklı dünyaların kapılarını açıyor. Kimi kitap bizlere bilgiler verirken, kimi kitap da hayal dünyamızı genişletiyor. Kitap okumayı çok seviyoruz. Fırsat buldukça kitap okumaya çalışıyoruz. Okuduklarımızdan kendimize dersler çıkarıyoruz, örnekler alıyoruz. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'a teşekkür ederiz”

EYÜPLÜ ÇOCUKLAR SÜRPRİZ KUTLAMA

Bu arada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Eyüp Belediyesi'nden çocuklara bir de sürpriz var. Eyüp Kültür Sanat Merkezi karşısındaki Haliç Etkinlik alanında düzenlenecek olan Çocuk Sanat Festivali'nde; birbirinden güzel ve eğlenceli gösteriler çocuklara unutamayacakları anlar yaşatacak. Festival alanında kukla gösterisi, masal okumaları, maskot mehter gösterisi, ortaoyunu gösterisi, minikler mehter grubu, bilgi yarışmaları, müzik perkisyon grubu, ilizyon gösterisi, eğitici çocuk şarkıları, Eyüp ilçe okulları halk oyunları gösterisinin yanırısa kurulacak sanat atölyelerinde; ebru, ahşap, resim, seramik, kaligrafi, origami, kukla, karikatür çizimi yapılacak. Yine etkinlikler çerçevesinde yapılacak uçurtma şenliği, palyaço, yüz boyama, sucuk balon, jonglör gösterisi, ip ve çuval yarışları, şişme oyun parkurları ve karikatür çizimleriyle çocuklar doyasıya bir festival yaşayacaklar.

Eyüp oyuncakları atölyesi ve gölge oyunu atölyesi ise festivale ayrı bir renk katacak. 

Editör: TE Bilisim