Van ilinin Gevaş ilçesinde bulunan Dere Ağzı İlkokulu öğrencilerinin soğuk hava şartlarından dolayı zorlukla okula gidip geldiğini ve kışlık kıyafetlere ihtiyaçlarının olduğunu öğrenen Simurglu çocuklar, öğretmenleri ve velileri ile birlikte harekete geçti.

İki hafta gibi kısa bir sürede 45 ayrı paket ve onlarca koli hazırlayan Düğmeciler Bilgievi öğrencileri, Van-Gevaş'taki kardeşleri ile gönül bağı kurarak onları hem mutlu etti hem de onlara duygu dolu anlat yaşattı.

HEM ÖĞRENCİLER HEM DE KÖY HALKI HEDİYELERİNİ ALDI

Tahmin edilenden çok daha fazla yardım toplamayı başaran Düğmeciler Bilgi Evi ve gönüllü veliler yardım paketlerinin dışında hazırladıkları koliler ile de Gevaşlı köy halkına da yardım etmiş oldu. Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimiz çok hayırlı bir iş yaptılar. Bu zor kış günlerinde Gevaş'taki öğrenci kardeşlerini unutmadılar. Yüreklerinin kocaman olduklarını gösterdiler. Onları tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Van'da öğrenim hayatını devam ettirmeye çalışan çocukların ihtiyaçlarına göre hazırlanan yardım paketlerinde onları kışın zorlu koşullarından koruyacak montlar, bot ve ayakkabılar, kalın kışlık kıyafetler, atlı-bere ve eldiven setleri ve daha birçok malzeme yer aldı.

Editör: TE Bilisim