ampanyaya ilgi gösterecek bütün hayvanseverlere teşekkür eden Remzi Aydın, “Hayvanları sahiplenmek isteyen vatandaşlarımız, vatandaşlık kimlik numaraları ile başvurup, sahiplenme formunu doldurarak bu hayvanları sahiplenebilirler. Sahiplenme talebi tarafımıza ulaştığında, kontrol ve bakımları yapılmış hayvanlar kendilerine teslim edilecektir” dedi.


Remzi Aydın’ın çağrısı şöyle:

Hayvanlara karşı hepimiz duyarlıyız. Sokak hayvanlarını seviyoruz.

Bu gerçek, sokak hayvanları ile ilgili problemler yaşadığımız gerçeğini değiştirmiyor.

Bu hayvanlar sokak şartlarında yaşıyorlar. Barınakları yok. Aç kalıyorlar. Susuz kalıyorlar. Zaman zaman saldırganlaşabiliyorlar. Sıklıkla başıboş olanlar kuduz tehdidi taşıyor.

Bu hayvanların beslenmesi ile ilgili bazı vatandaşlarımız duyarlılık gösterse de bu yeterli olmuyor. Sabit bir mekanları olmadığından belediyenin besleme ve sağlıklarını kontrol altında tutma çabaları yetersiz kalıyor.

Son günlerde artan ısırma vakaları ve vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine belediyemiz, sokak hayvanları ile ilgili yeni bir program başlattı.

Hayvanlar bulundukları yerlerden veteriner ekipleri tarafından toplanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kısırkaya Barınağı’na götürülüyor.

Toplanma sırasında bazı hayvanların uyuşturulması, bu işlemin doğasından kaynaklanıyor. Taşındıkları araçlar ise yeterli havalandırma şartlarını taşıyan özel araçlardır.

“HAYVANLARIN ÖLDÜRÜLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Hayvanlara zarar verilmesi ya da öldürülmeleri hiç bir surette söz konusu değil. Kısırkaya’da bakımları yapılıyor, sağlık kontrollerinden geçiriliyorlar, su ve gıda ihtiyaçları karşılanıyor, küpeleri denetleniyor. Küpe denetlemesi, menşe tespiti amacıyla yapılıyor. Zira sınırlarımızda başka ilçelerden getirilip, terkedilen hayvanlar da yaşıyor.

“KISIRKAYA BARINAĞINA GİDİP GÖRÜLEBİLİR”

Yapılan toplama işlemi süresince, küpesiz hayvanlar küpelendirilecek, küpeli olanların aşıları yenilenecek, küpeli olup başka ilçelere ait olan hayvanlar ilgili ilçeye bırakılacak, kontrolleri tamamlanan ilçemize kayıtlı hayvanlar ise yaşadıkları bölgede oluşturulacak besleme odaklarına bırakılacak. Her bir hayvan, Kısırkaya barınağında görülebilir. Takibeden iş ve işlemler sırasında takip edilebilir.

“ÖLMÜŞ KÖPEK FOTOĞRAFLARI YALAN”

Göktürk ve Kemerburgaz bölgelerinde bu işlem kapsamında toplanan sokak köpeği sayısı toplam 67’dir. Sosyal medyada kullanılan ölmüş kopek fotoğrafları ise Fransa’da çekilmiş fotoğraflardır, bu fotoğraflarla kamuoyu yanıltılmak istenmektedir.

“HASSASİYET TAKDİRE ŞAYAN”

Hangi söylem ve eylem nedeniyle olursa olsun, kamuoyunun gösterdiği hassasiyet takdire şayandır. Sokakta kötü şartlarda yaşayan hayvanlara sahip çıkacak vatandaşlarımızın olması sevindiricidir.

SOKAK HAYVANLARINI SAHİPLENİN ÇAĞRISI

Bu duyarlılığı sokak hayvanları için bir avantaja dönüştürmek fırsatı elimizdedir. Bu amaçla bir kampanya başlatıyor; hali hazırda topladığımız 67 köpeği 67 vatandaşımıza sahiplendirmek istiyoruz.

SAHİPLENME İÇİN GEREKLİ BİLGİLER

Hayvanları sahiplenmek isteyen vatandaşlarımız, vatandaşlık kimlik numaraları ile başvurup, sahiplenme formunu doldurarak bu hayvanları sahiplenebilirler. Sahiplenme talebi tarafımıza ulaştığında, kontrol ve bakımları yapılmış hayvanlar kendilerine teslim edilecektir.

“Seviyorsan Sahiplen” isimli bu kampanyamıza ilgi gösterecek bütün hayvanseverlere şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Editör: TE Bilisim