6 BİN ÖĞRENCİ YAZ SPOR OKULLARINDA

Şenlikte bir konuşma yapan Başkan Remzi Aydın, sporun küçük yaşlardan itibaren çocukların hayatında yerleşmesi gereken bir etkinlik olduğuna dikkat çekerek; “Bunun için çalışmalar yürütüyoruz. Eyüplü çocuklar yaklaşık 3 yıldan beri bu coşku ve heyecanı yaşıyorlar. Eyüp Belediyesi olarak sporu sadece yazın birkaç aylık dönemlerde yapılması gereken bir faaliyet olarak görmüyoruz. Sporu yılın 12 ayı yapılması gereken zorunlu bir faaliyet olarak görüyoruz. Dolayısıyla Eyüp Belediyesi hem yaz okullarında hem de kış okullarıyla bu etkinliklere devam ediyor. Bu sene yaklaşık 6 bin tane öğrencimiz kaydedilmiş" şeklinde konuştu.

Başkan Remzi Aydın'ın açılışını yaptığı şenlikte çocuklar kendileri için hazırlanan birbirinden eğlenceli etkinlikle buluştu. Şenlikte kay kay gösterisi, basketbol, balon futbolu, su balonu, çuval yarışı, elma ısırma, kaşıkta yumurta taşıma, yoğurt içinde para bulma, halat çekme gibi oyunlarla çocuklar doyasıya eğlendi. Başkan Remzi Aydın'ın da çocukların eğlencesine ortak olduğu şenlikte renkli görüntüler oluştu.

Çocuklar ayrıca Başkan Aydın ile birlikte Ali Kuşçu Uzay Evi'ni ziyaret etti. Burada öğrenciler teleskopla güneş gözlemi yaparak uzaya uydu fırlatılmasının aşamalarını ve güneş sisteminde yer alan gezegenlerin özelliklerini anlatan film izledi.

"YAZ SPOR OKULLARI ÇOCUKLARA ÇOK ŞEY KATIYOR"

Yaz Spor Okulları'nda Hentbol hocalığı yapan Reyna Demirel eğitimler ve öğrencilerin tepkileri ile ilgili; “3 Temmuz'da yaz spor okullarımız başladı. Okullarımızda takım sporları, bireysel sporlar yapılmakta. Onun dışında değerler eğitimi ve eğitsel oyunlar derslerimiz var. Değerler eğitiminde sınıf ortamında slayt eşliğinde anlatımlar yapıyoruz. Sporda veya günlük hayatta kendilerini geliştirecek özellikleri anlatıyoruz. Sınıf ortamında eğitimler gayet güzel geçiyor, tüm öğrenciler bizi merakla dinliyor. Eğitsel oyunlarda da, burada gördüğünüz gibi daha çok zekalarını geliştirecek, daha çok koordine olabilecekleri oyunlar hazırlıyoruz. Derslerimiz çok güzel, öğrenciler de eğitimlerden memnun ve eğleniyorlar. Tepkileri bu yönde. Eğitimler öğrencilerin farklı açılarda geliştiriyor. Çok çekingen öğrenciler oluyor ama sonra oyunlara katılarak, etkinliklere katılarak kendilerine güvenleri artıyor. Veliler de çok memnun. Hocalarla birebir görüşme yapıyorlar” dedi.

ÇOCUKLAR ÇOK MEMNUN

Öğrenciler de yaz spor okullarının çok eğlenceli ve eğitici olduğunu belirterek, spor okullarına geldiklerinden dolayı yaşadıkları memnuniyeti dile getirdiler. Öğrencilerden Aziz Arda Durak; “Burada oynamak çok hoşuma gidiyor. İyi ki spor okuluna gidiyorum. Basketbol ve masa tenisi yapıyorum. Spor yaparak eğleniyoruz. Tüm arkadaşlara tavsiye ederim” dedi.

Efe Demiroğlu ise; “Burada çok eğleniyorum, basketbol ve futbolda bir sürü yeni şey öğrendim. O yüzden geldiğime çok memnunum” şeklinde konuşurken Hasan Yılmaz; “Yaz spor okulları için Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'a ve bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim