BEDAŞ ekipleri çalışmalar kapsamında Nişanca, Defterdar, Düğmeciler, İslambey ve Topçular bulunan havai hatların yer altına alınması çalışmalarını tamamladı. Eyüp Merkez, Rami Yeni Mahalle ve Cuma Mahalleleri'nin tamamında ise kısa sürede havai hatlar yer altına alınmış olacak. Ekipler Yeşilpınar'da Meltem Sokak, Erguvan Sokak, Canan Sokak, İmbat Sokak ve Volkan Sokak Caddesi üzerindeki çalışmalarına da devam ediyorlar.

Çalışmalarda önce kazı yapılarak kabloların çekileceği alan açılıyor. Sonrasında kablolar çekiliyor, kum dolgu yapılıyor ve üzerine tuğla döşeniyor. Vatandaşın mağduriyet yaşamaması için bu işlemler ivedilikle sürdürülüyor.

Çalışmalar kapsamında orta gerilim havai hatlar iptal edilerek yer altına alınıyor. Bu sayede hatlar modernize edilerek bir yandan görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış oluyor, bir yandan da kötü hava koşullarından dolayı meydana gelen arızalar minimum seviyeye indirilmiş oluyor.

YIL SONUNA KADAR 26,5 KM HAT YENİLENECEK

Havai hatların yer altına alınması işlemleri kapsamında 2017 yılı sonuna kadar Eyüp Merkez'de 9 km, Rami Yeni ve Cuma Mahallelerinde 7 km, Akşemsettin Atatürk Caddesi'nde 5,5 km ve Girne Caddesi'nde 5 km olmak üzere toplam 26,5 km havai elektrik hattı yenilenerek yer altına yeni elektrik hattı çekilecek.

ELEKTRİK DİREKLERİ YENİLENİYOR

Havai hatların yeraltına alınmasının ardından cadde ve sokak aydınlatması sağlayan elektrik direkleri de değiştiriliyor. Eski ve görüntü kirliliği oluşturan direkler sökülerek yerlerine daha estetik görünüme sahip, görüntü kirliliği oluşturmayan, daha modern yeni elektrik direkleri konuluyor.

Bu çalışmalar ilçede aydınlatma sorununun çözülmesi, elektrik hatlarıyla ilgili tamir, bakım ve onarımların yapılması noktasında hızla çözümler üretiliyor.

Editör: TE Bilisim