İstanbul güne yine protestolarla başladı. Bu kez gösterilerin merkezi Şişli'ye kaydı. Pangaltı'da gösteri yapan bir gruba polis müdahale ediyor. Polis Osmanbey'de de şüpheli gördüğü yaklaşık 10 kişiyi gözaltına aldı. Gösteriler saat 11.30 itibarıyla E-5'e taştı.. 200 kadar gösterici E-5 üzerinde eylemlerini sürdürdü.

Grup Pangaltı'dan Taksim'e girmek istedi. Feriköy'de bankaların camlarını indirdi. Abide-i Hürriyet Caddesi'nde Burger King'e saldırdılar.




Hızlarını alamayan göstericilerin bir diğer hedefi de polis araçları oldu. Kaldırım taşlarını söküp, araçların camlarını indirdiler.



Aynı grup motorize ekibi de motorlarından düşürdü Saat 13.00 itibarıyla grup Okmeydanı'na yöneldi. Fatma Girik Parkı'nda toplanıp yine eyleme geçtiler...

KIZLAR KİMLİK GÖSTERMEYİNCE GÖZALTINA ALINDI

Osmanbey'de 10 kişilik bir grubu şüpheli gören polis ekipleri, kimlik kontrolü yapmak istedi. Ancak aralarında kızların da bulunduğu şahıslar polise izin vermedi.

Yaşanan gerginlik sırasında şüpheli görülen şahıslar gözaltına alındı. Slogan atmaya çalışan şahısların ağzı, polis ekiplerince kapatıldı. Gözaltına alınan şahıslar polis aracına bindirilerek götürüldü.



BANKALAR HEDEF ALINDI

Göstericilerin öncelikli hedefi yine bankalar oldu... Kaldırım taşları ile binalara saldırıp, büyük zarar verdiler...



POLİS YENİ NESİL GAZ BOMBASI
KULLANDI...

POLİSE TAŞ EYLEMCİYE GAZ BOMBASI

Pangaltı'da Ergenekon Caddesi'nde toplanan 330 kişilik grup, kongre vadisine yürümek istedi. Polis, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine eylemciler polise taş atarak saldırdı. Polis de eylemcileri gaz bombası ile dağıtmaya çalıştı.



ORANTISIZ GÜÇ YERİNE ORANTISIZ
SU VE GAZ BOMBASI...
ORANTISIZ GAZ BOMBASI

Polis orantısız güç kullanmıyor fakat orantısız gaz kullanılması dikkat çekiyor. Göstericiler ve yine vatandaşlar biber gazından fazlasıyla etkileniyor. Kendilerini su ve limonla korumaya çalışıyor. Ara sokaklara dağılan göstericilerle polis arasında kovalamaca yaşandı.

Editör: TE Bilisim