Bu sene ikincisi düzenlenen kampanya, Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu’nun da iştirakiyle Menderes Mahallesi’nden start aldı.

“Evimiz kadar temiz Esenler” sloganıyla başlatılan kampanyanın açılışı, Esenler Cumhuriyet Meydanı’nda Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu, Esenler Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Medi Daş, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Belediye Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri, Mahalle Muhtarları, Belediye Birim Müdürleri, okulların çevre kulübü öğrencileri, belediye temizlik personeli ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.
Kampanyanın başlatılması münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu, kampanyanın bu sene ikincisini düzenlediklerini hatırlatarak, “Kampanyamıza, evlerimizin temsilcileri olan okullarımızdan çevre kulübü öğrencilerini de dahil ettik. Anne-babaların kıramayacakları tek kişi çocuklarıdır. Çocuklar haydi derse olur. Çocuk (Haydi anne temizlik kampanyası başladı) derse anne uyar” dedi.

Biz üzerimize düşeni yapıyoruz
Şehirde yaşamanın bazı kuralları olduğunu kaydeden Göksu, “Bunun başında da şehirli gibi yaşamak geliyor. Şehirli gibi yaşamamın en önemli şartı da, temiz ve yeşil bir çevredir. Biz belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Çöp araçlarından şikayet vardı. (Pis sular sokaklara akıyor) dendi. Araçların hepsini yeniledik, temizlik personelini artardık, 2 olan çöp toplama günlerini 3’e çıkardık. Bunların hepsi tertemiz Esenler için. Evimiz kadar temiz Esenler için. Elbette tertemiz Esenler için bizim çalışmamız yetmez. Hepimize görev düşüyor. 3., 4. Kattan aşağı halı silkilmeyecek, gününden önce çöp çıkarılmayacak, sokakta halı yıkanmayacak. 30 Mayıs’tan sonra kim bunları yaparsa ceza yazacağız” şeklinde konuştu.
Türkiye’de geri dönüşüm konusunda en iyi ilçenin Esenler olduğunu belirten M. Tevfik Göksu, “Bunu daha da geliştireceğiz. Geri dönüşümden elde ettiğimiz 450 bin defteri geçtiğimiz yıl tüm öğrencilerimize dağıttık. Geçen sene her birinize 5’er defter vermiştik. İnşallah bu sene 6’şar veririz. Ay sonunda Çöp Ayrıştırma Merkezi’mizi de açıyoruz. Bugün başlattığımız kampanya, her gün bir mahallede olmak üzere 16 gün sürecek. Bir mahalleye giren ekiplerimiz o mahallenin her tarafını kıyı-bucak temizleyecekler. Kampanyamıza tüm Esenler sakinlerinden destek bekliyorum” dedi.

Menderes’den başladı
Konuşmaların ardından, törene katılan protokol ve tüm davetliler, kortej halinde İnönü Caddesi’ni müteakiben Menderes Mahallesi’ne girdiler. Kortej boyunca öğrenciler üzerinde “Doğa bekçiyle değil, sevgiyle korunur”, “Çevreyi korumak sevgiyle başlar”, “Çevreyi koruyalım neşeyle yaşayalım”, “Çevreyi hor gören geleceği zor görür”, “Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur”, “Temiz çevre uygarlığı ölçüsüdür” ve “En iyi temizlik, kirletmemektir” şeklinde yazıların bulunduğu dövizler taşıdılar. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve protokoldekiler, yürüyüş boyunca esnafa ve vatandaşlara karanfiller dağıttılar.

Üniversite öğrencileri ağaç dikti
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve beraberindekiler buradan Kemer Mahallesi’ne geçerek, İlim Yayma Vakfı yurtlarında kalan üniversite öğrencileri ile birlikte ağaç diktiler. İlim Yayma Vakfı Başkanı Mustafa Uğur ve Vakfın Genel Müdürü İsmet Ağa ile diğer vakıf yöneticilerinin de hazır bulunduğu ağaç dikiminde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bu alanda geçtiğimiz yıl Dünya Çevre Günü’nde ‘Her doğan bebeğe bir fidan’ kampanyası başlatıp ağaçlar dikmiştik. Bugün bu ağaçların büyüdüğünü görünce çok mutlu oldum. Esenler’de doğan her bebeğin dikili bir ağacı oldu. Şimdi İlim Yayma Vakfı yurtlarında kalan üniversite öğrencilerimizin de burada dikili bir ağacı oldu. Bu kampanyaya katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bugün ağaç dikerek hem güzel bir ameli yerine getirmiş, hem de yeşil bir çevre adına güzel bir faaliyet yapmış oluyoruz. İnşallah dikilen bu ağaçlarla toprak bereketlenir, toprağın bereketi ile de insanlarımız bereketlenir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim