Esenler Belediyesi Erdem Bayazıt Bilgi Ve Hikmet Evi'nin Esenler Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile geçtiğimiz yıl ortaklaşa hayata geçirdiği "Ev Okulu" projesi kapsamında 700 ortaokul öğrencisi, yıl boyunca her hafta başka bir öğrencinin evinde "Adab-ı Muaşeret", "Kur'an-ı Kerim Okuma", "Peygamberimizin (S.A.V.) Hayatı" gibi konularda eğitim aldılar. Evlerde oluşturulan eğitim grupları ile öğrencilerin misafirperverlikleri, yardımlaşmaları, sosyal ve kültürel gelişimleri de desteklendi.

"Ev Okulu" projesinin kapanış töreni Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlendi. Kapanış programına; Esenler Belediyesi Kadın, Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert ve çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veli katıldı.

SAHNE ÖĞRENCİLERİN

Programda öğrenciler bir bir sahne aldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda öğrencilerin yaptıkları etkinlik fotoğraflarının paylaşıldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Öğrenciler ezberledikleri hadisleri ve naatları okudular, ilahiler seslendirdiler. Çeşitli folklor gösterileri de sergileyen öğrenciler, kendilerini izlemeye gelen ailelerinden ve arkadaşlarından tam not aldılar.   
 
Editör: TE Bilisim