İSTANBUL Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yürütülen sahte içki operasyonunda içkileri Bağcılar, Küçükçekmece ve Bayrampaşa’da bulunan 3 grubun üreterek piyasaya sürdüğünü belirledi. Küçükçekmece grubunun başında H.B. vardı ve ürettiği içkiler bu bölgede satılıyordu. Başında S.B.’nin olduğu ikinci grup Bağcılar’daydı. Bayrampaşa grubunun başında ise N.B. bulunuyordu. Burada üretilen içkiler de Bayrampaşa, Bağcılar ve Gaziosmanpaşa’da dağıtılıyordu. Ekipler, H.B., N.B., S.Y. ve kimya firması sahibi U.Ç.’nin de arasında bulunduğu 21 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi. 

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, 89 kişinin alkolden zehirlendiğini, 18’inin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin yoğun bakımda olduğunu, ayrıca 4 şüpheli ölüm olayı bulunduğunu belirtti.

‘İNTERNETTEN ÖĞRENDİM’

H.B. emniyetteki ifadesinde şunları söyledi: “Sahte içki üretmeyi internetten öğrendim. 15 gün önce sahte içki üretmekten, bu olayda ölen Metin Kılıç adlı arkadaşımla gözaltına alındım. Serbest kalınca tekrar düzeneği kurdum. Karaköy’de U.Ç.’nin sahibi olduğu kimya firmasından etil alkol alıyor ve üretim yapıyordum. Son olarak 20 Ekim’de buraya gittim. İşyeri sahibi yoktu. İşyerindeki genç de bana 3 bidon halinde 60 litre verdi. 30 litre rakı yaptım. Yaklaşık 1500 şişeyi 21 Ekim’de dağıttım. Ölümlerden kimya firmasının sahibi U.Ç. sorumlu. Ben ondan etil alkol istedim. O bana metil alkol verdi. Aylardır yapıyorum kimseye bir şey olmadı. Ancak U.Ç.’nin verdiği metil alkol yüzünden ölümler yaşandı. Ölüm içkilerini yaptığımı bilsem en yakın arkadaşlarıma verir miyim?” (Hürriyet)

‘DALGINLIĞIMIZA GELMİŞ’

Kimya firması sahibi U.Ç. ise, emniyetteki ifadesinde, “Ben etil alkol satmam. Metil alkol satma ruhsatım var. H.B. de benden metil alkol istedi, ben de verdim. Olaylarla bir ilgim yok” dedi. U.Ç’nin metil alkolü belgeli vermesi gerekirken, belgeli vermediği anlaşıldı. U.Ç. belge vermediği iddialarına, “Dalgınlığımıza gelmiştir, yoksa belge verirdim” diye yanıt verdi.

Editör: TE Bilisim