Prof. Dr. Tarhan 'Ersöz'e bakteri bulaştı iddiasının kanıtlanması gerekir. Et yiyen bakteri iddiası Ersöz'ün tahliyesi için bir yanıltmaca olabilir' dedi. Çünkü et yiyen bakteri ancak dağ basında bulaşabilir

Ergenekon terör örgütünün 'derin kulağı' olarak gösterilen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, GATA Haydarpaşa Hastanesi'nde geçirdiği prostat ameliyatında 'et yiyen bakteri' olarak da bilinen 'Nekrotizan fasiit' kaparak yoğun bakıma girdiği yolundaki haberlerle ilgili tartışma giderek büyüyor.
GATA'dan Albay rütbesiyle emekli olan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, GATA gibi son teknolojiyle donatılmış bir hastanede Ersöz'ün bu tür bir mikrobu kapma ihtimalinin yok denecek kadar az olduğunu söyledi. Tarhan, ameliyathanede bulaşan bu mikrobu sadece Ersöz'ün kapmış olmasının da inandırıcı olmadığını ifade etti.

'Tıbbi Bir Kaza' Olabilir
Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar'ın 'müvekkilinin GATA'da ameliyat sırasında ölümcül 'Nekrotizan fasiit' mikrobunu kaptığı' gerekçesiyle tahliye talebinde bulunmasını değerlendiren Prof. Dr. Tarhan, daha önce gündeme getirdiği 'tıbbi kaza' iddiasını da yeniledi. Prof. Tarhan 'Çok özel bilgilere sahip olanlar hastanede bazı tıbbi kazalara kurban gidebilirler demiştim. Ersöz'ün durumu tıbbı bir kaza mıdır? Olabilir... O kadar kimyasalın ve bakterinin olduğu bir hastanede bu 'tıbbı kazayı' bekleyebilirsiniz' diye konuştu.

Beş Kat Fazla Korunmalıydı
Levent Ersöz'ün sıradan bir hasta olmadığını, sanık olduğu dava nedeniyle çok önem verilmesi gereken bir hasta olduğunu ifade eden Tarhan 'Özen gösterilmesi gereken birinin tesadüfle açıklanmayacak kadar ciddi bir mikrop aldığını öğreniyoruz. Kuralları çiğneyerek hastaneye yatırılan bu kişiye kötü niyetli kişilerin bazı ekipmanlarla, bazı tıbbı imkanlarla zarar vermesi mümkün. Bu mikrop GATA'nın son beş yılında kaç kez hastaya bulaşmış? Eğer Ersöz bu mikroba yakalan ilk kişi ise bu 'tıbbi bir kaza' olduğuna ilişkin çok ciddi bir işarettir' diye konuştu.

Veli Küçük Korkuyor
ETÖ yöneticisi olarak yargılanan Veli Küçük'ün GATA'ya sevk istememesini değerlendiren Prof. Nevzat Tarhan 'Veli Küçük, üzerinin çizildiğini düşünüyor. GATA'ya güvenmediği; başına bir iş gelebileceğini düşündüğünden bence GATA'ya gitmiyor' dedi.

Gata Kendini Aklamalı
GATA'nın Ersöz'ün durumuna ilişkin olarak zan altında kaldığını sözlerine ekleyen Tarhan 'GATA, Tabip Odası ve Adli Tıp'ı çağırıp, inceleme istemeli ve bir anlamda kendini aklamalı. Türk halkının 100 yılı aşkındır güvendiği bu kurumun bazı kişilerin emelleri yüzünden böyle imajının sarsılması doğru değil' dedi.

GATA'da daha önce böyle birşey duymadık
İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen, Levent Ersöz'ün Nekrotizan fasiit isimli hastane mikrobunu kapmasına ilişkin oda olarak bir inceleme yapmaları için şikayet gelmesi ya da söz konusu mikrobun halk sağlığını tehdit edecek şekilde yaygın olması gerektiğini söyledi.
Dünyanın en iyi hastanelerinde de Nekrotizan fasiit'in insana bulaşabileceğini ifade eden Dr. Demirdizen, 'Oda olarak rutin biçimde GATA'yı bu konuda denetlememiz sözkonusu değil. Böyle bir enfeksiyon var deniyorsa, inceleme için şikayetin gelmesi gerekir. Fakat şu aşama böyle bir durum yok. Nikrotizan fasiit özellikle yoğun bakım ve ameliyathanede hastayı etkiler. GATA'da daha önce bu mikrobun var olduğuna ilişkin bir duyuma sahip değiliz' diye konuştu

Editör: TE Bilisim