Yangın nedeniyle mahsur kalanlar itfaiye yardımıyla kurtarıldı. Dükkanda doğalgaz kullanılmadığı saptandı. Tunalı Mahallesi Gaffar Okkan Caddesi'ndeki 3 katlı binanın giriş katındaki imalathanede sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangın pastanenin yanındaki apartman girişine sıçradı.



Evlerinde bulunan apartman sakinleri yangın ve çıkan dumandan dolayı  apartmanda mahsur kaldı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, Eskişehir Doğalgaz Dağıtım AŞ (ESGAZ), Sivil Savunma ve 112 Acil Servis sağlık ekibi sevk edildi.

İtfaiye ve Sivil Savunma ekipleri ile polisler, itfaiye merdiveni aracılığıyla evlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtardı. Bu sırada vücudunun çeşitli yerlerinde hafif yanıklar oluşan ve dumandan etkilenen 3'ü ağır 23 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldı.



İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı.

Patlama sırasında caddeden geçen 3 araç zincirleme kaza yaptı.

Ekipler, patlamanın nedenini belirlemek için çalışıyor.



Eskişehir Doğalgaz Dağıtım AŞ (ESGAZ), ekiplerin yaptığı ilk incelemelerde patlama olan yerde doğalgaz kullanılmadığının saptandığını bildirdi.

"Ekiplerin yaptığı ilk incelemelerde patlama olan yerde doğalgaz kullanılmadığının saptandığı" kaydedilen açıklamada, konu netlik kazandığında bilgilerin kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.


(cnnturk)

Editör: TE Bilisim