Esenyurt Belediyesi ilçeye sporu yeşille birleştiren 20 dönümlük Spor Parkı’nı ilçe halkının hizmetine sundu. Yeşilkent Mahallesi’nde 20 dönüm üzerine kurulan parkta voleybol, basketbol, golf, futbol gibi birçok spor dalı yapılırken, çocuklar için ise gemi figürlü oyun parkı bulunuyor.

İstanbul Times Haber Merkezi

6 bin 500 metrekare yeşil alan sahip parkın açılışı görkemli bir törenle açıldı. 5 yıldızlı Spor Parkın açılışına AK Parti İstanbul Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık, Tülay Kaynarca ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yaptı.
Spor Parkı açılışında Esenyurt Belediyesi bünyesinde eğitim alan yüzlerce sporcu renkli görüntüleri ile dikkat çekti.

Açılışta hünerlerini sergileyen Esenyurt Belediyesi Halk Oyunları ekibi konuklardan büyük alkış aldı.

Başkan Kadıoğlu, “ Spora önem veriyoruz”

Parkın açılış konuşmasını yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Çocuklarımızın spor yapacağı alanlara daha çok önem verdik. Normal parklar gibi burada oturup piknik yapmak yok. Bu parkımızda vatandaşlarımız hem spor yapacak hem de piknik yapacak. Çocuklar öğretmenleri eşliğinde kendilerine ayrılmış ayrı ayrı spor dallarında spor yapacaklar. Biz Esenyurt Belediyesi olarak statlarımız da, yüzme havuzlarımızda, kapalı spor merkezlerimizde ve birçok noktada 16 branşta 7 yaş üstü çocuklarımıza spor yaptırıyoruz. Yetişkinlerimiz için de bugün bu spor parkımızı hizmete açıyoruz. ” dedi.

Başkan Kadıoğlu, ilçede kişi başına düşen yeşil miktarını 12 metrekareye çıkarmayı ve üçüncü dönemde 2 milyon m² daha yeşil alan yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynarca, “ Eser her şeyi anlatıyor”
Çalışmalarından dolayı Başkan Kadıoğlu’nu tebrik eden AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca, Türkiye’de AK Parti belediyeciliğinin hizmette bir marka oluşturduğunu, Esenyurt Belediyesi’nin de farklı ve güzel projelere imza attığını söyledi. Kaynarca, “ Bazı açılışlar vardır, çok fazla konuşmaya gerek yoktur. Çünkü yapılan eser her şeyi anlatıyor. Esenyurt ’ta katıldığımız birçok etkinlikte bu eserleri görüyorum. Esenyurt ‘ta böyle hizmetler için belediye başkanımız Necmi Kadıoğlu ve emeği geçen herkesi yürekten kutluyor, hayırlı olsun diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından başkan Kadıoğlu ile konuklar parkın açılış kurdelesini kesti. Kadıoğlu daha sonra parkı gezerek çocuklarla golf ve basketbol oynadı. Yapılan ikramlar ardından açılış töreni sona erdi.
Editör: TE Bilisim