Yangın, Esenyurt İstiklal Mahallesi Büyük Ayazma Caddesi 78 numaradaki bir firmaya ait altın fabrikasının bulunduğu alanda saat 20.00 sıralarında çıktı. Fabrika içerisindeki bir binada başlayan yangında alevler kısa sürede tüm binayı kapladı. Haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve polis sevk edildi. Esenyurt, Kıraç, Beylikdüzü, Avcılar, Bakırköy, Mimar Sinan ve Çatalca gruplarının müdahale ettiği yangın, yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınabildi. İtfaiye ekipleri binada bir süre soğutma çalışması yaptı.

Yangının çıktığı binanın altın fabrikası olduğundan habersiz içeri girmek isteyen gazeteciler ile fabrikanın güvenlik görevlileri arasında sözlü tartışma yaşandı.

Çok sayıda itfaiye ve ambulans aracını görünce olay yerine geldiğini belirten Abdulkadir Çomulu isimli bir vatandaş, "Bir baktım baya büyük bir yangın var. Vatandaş olarak yapabileceğimiz bir şey var mı diye baktım. Yangın saat 20.00 sıralarında gerçekleşti. İstanbul'un bütün itfaiyesi burada. Burası altın fabrikası. Yangının kablolardan çıktığını söylüyor arkadaşlar. Durum bundan ibaret." şeklinde konuştu.

Polis ve itfaiye ekiplerinin yangının çıkış sebebiyle ilgili araştırmaları devam ediyor.

YANGIN CEP TELEFONUNDA

Altın fabrikasındaki yangın, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Yangın anında yaşanan hareketlik, binadan yükselen alevler, giriş kapısındaki telaşlı anlar, itfaiye araçların arka taraftan müdahale etmek için fabrikadan ayrılışları görüntülere yansıdı. 
Editör: TE Bilisim