Eğitim ve öğretim merkezi haline gelecek

25 dönüm arazi üzerine kurulan, 52 bölümden oluşan İstanbul Esenyurt Üniversitesi eğitim ve öğretim hayatına merhaba dedi. 660 öğrenci kapasitesiyle eğitime hizmet vermeye başlayacak olan üniversite, Esenyurt’u eğitim ve öğretim merkezi haline dönüştürmeyi hedefliyor.


İstanbul Times Haber Merkezi


İstanbul Esenyurt Üniversitesi 2 fakülte, 2 meslek yüksekokulu ile eğitim ve öğretim hayatına merhaba dedi. Üniversitenin tanıtım programı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Esenyurt İncirtepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Can İkizler, çok sayıda eğitimci ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri katıldı.


Esenyurt İncirtepe Sosyal Tesislerde düzenlenen programda kahvaltı sonrasında, açılış konuşmasını Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Av. Emin Batmazoğlu yaptı. Batmazoğlu; Esenyurt Üniversitesi için kısa zaman çok büyük gayretler sonucu ilçeye kazandırıldığını söyledi.


2013-2014 eğitim ve öğretim yılına ek kontenjan ile öğrenci kabul eden üniversite, seçkin öğretim kadrosuyla eğitimde çığır açmaya hazırlanıyor. 25 dönüm arazi üzerine kurulan üniversitede Mimarlık bölümünden, çocuk sağlığı ve gelişimi bölümüne kadar toplam 52 bölüm bulunuyor. Üniversite lisans ve önlisans olmak üzere toplam 660 öğrenciyi kabul edecek.


Kadıoğlu,“Bu Üniversite Destek Vereceğiz”

Esenyurt’u eğitim ve öğretim merkezine dönüştürecek üniversiteyi Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tanıttı. Kadıoğlu, “Belediye başkanı olarak eğitime her zaman destek sözü verdiğini belirterek, “Esenyurt ‘ta çocuklarımız okusun diye, evden çıkıp liseye gider gibi hale getirdik. Bundan sonra da bunu takip edeceğiz. İlk defa böyle bir imkânda bu kadar sürede bir üniversite açılıyor. Biz üzerimize düşen görevi yaptık” dedi.

Bazı çevrelerin üniversite kuruluş aşamasında kendilerini eleştirdiğini belirten Başkan Kadıoğlu, her türlü olumsuz düşünceye rağmen üniversiteyi kısa bir süre içeresinde tamamladıklarını söyledi. Başkan Kadıoğlu, “Bu üniversiteye hep birlikte destek vereceğiz. Ben bu desteği Esenyurtlu’ların göstereceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.


Üniversite, 25 Dönüm Arazi Üzerinde Faaliyet Gösterecek

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat yaptığı konuşmada üniversitenin 1 yıl kadar kısa bir sürede hizmete açıldığını söyledi.
Bayat, gelinen noktanı umut ve heyecan verici olduğunu belirterek şunları söyledi, “Üniversitemizin yapılanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En başta Esenyurt için bu imkanı sağlayan ve destekleyen belediye başkanımız sayın Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ediyorum. Üniversitemizin adının Esenyurt olması koşuluyla, Esenyurt ’ta rektörlük merkezinin bulunması koşuluyla bize tahsis edilen 25 dönümlük bir arazi eğitime gönül verenlerin yapabileceği bir iştir. Üniversite, Esenyurt Belediyemizin destekleriyle, tahsis ettiği arsayla başlamıştır. Arsamız TEM’in kenarında herkesin gelip geçebileceği bir yerde.”

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Can İkizler ise yaptığı konuşmada, “Çok daha geniş burs imkânı vermeye çalışacağız. Türkiye’de bu konuda ilk olacağız. Bunu hedefliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim