ESENYURT’TA TÜP BEBEK SEFERBERLİĞİ
Esenyurt Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından başlatılan tüp bebek çalışması çocuğu olmayan ailelere derman oluyor.  

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Yıllardır çocuk hasreti çeken aileler, çocuğu olmayan bir kadının Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na mektup yazmasıyla hayatları değişti. Başkan Kadıoğlu, 'Çocuğumuz olmadığı için yuvamız dağılacak, kocam başka kadınla evlenecek' diyen kadını kocasıyla birlikte belediyeye çağırdı. Aile, masraflarını belediyenin karşılamasıyla tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi oldu. Daha sonra bunu çocuğu olmayan diğer aileler de duydu.

Karısını, kocasını alan belediyenin Beyaz Masası'na müracaat etti. 3 yıllık süre içinde 21 aile bu yöntemle çocuk sahibi oldu.Biri üçüz, dördü ikiz olmak üzere 27 çocuk dünyaya geldi. Şu anda 9 anne bebek bekliyor, 33 başvuru sahibinin tedavisine başlandı.
 
21 başvuru yapan anne adayının tedavisi olumsuz sonuçlanırken, 10 anne adayı ikinci kez başvuru yaptı. 163 çift tüp bebek için belediyeye başvuru yaptı. Bu yöntem ile çocuğu olan bazı aile doğan erkek çocuklarına belediye başkanı Necmi Kadıoğlu'nun ismini verdiler
 
Üç yıl önce bir kadın Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na bir mektup yazarak;" Çocuğumuz olmadığı için yuvamız dağılacak, kocam başka kadınla evlenecek" dedi. Devreye giren Kadıoğlu masrafları karşıladı ailenin tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi oldu. Bunu duyan çocuğu olmayan aileler, karısını, kocasını alarak belediyenin Beyaz Masası'na müracaat etti. Belediye, çocuğu olmayan ailelerin umudu oldu.

27 BEBEK DÜNYAYA GELDİ

Necmi Kadıoğlu'nun başlattığı tüp bebek açılımıyla 21 aile belediyenin maddi desteğiyle tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi oldu. 3 yıl önce bir mektupla başlayan projeye 163 çift müracaat etti. Şu ana kadar biri üçüz, dördü ikiz olmak üzere 27 bebek dünyaya geldi. 9 kadının da kısa süre içerisinde doğum yapması bekleniyor. 33 başvuru sahiplerinin tedavisine başlandı. 21 başvuru sahibinin tedavisi olumsuz sonuçlandı, 10 çift ikinci kez başvuru yaptı. 15 başvuru sahibi ön muayane için yönlendirildi.
ÇOCUKLARINA NECMİ ADINI VERİYORLAR

Esenyurt Belediyesi'nin projesini duyan diğer ilçelerden vatandaşlarında tüp bebek için Esenyurt'a başvurduğu öğrenildi. Çiftler, tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen erkek bebeklerine belediye başkanı Necmi Kadıoğlu'nan adını veriyor. Şuan çocuklardan 5'i Başkan Necmi Kadıoğlu'yla aynı ismi taşıyor.
BEBEK BEREKET DEMEKTİR

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, belediye hizmetlerinin insana odaklı olmasına özen gösterdiklerini belirterek," Görev yaptığımız süre içinde geliştirdiğimiz bütün projeler insan odaklı. Bu proje tamamen insanımıza hizmet projesi. Benim görevim Belediye Başkanı olarak yol, alt yapı, park gibi hizmetler yapmaktır. Fakat biz millete hizmet etmek için çıktığımız bu yolda her hizmeti vermek için mücadele ederek çalışıyoruz. Ben bebekleri severim. Buradan çıktığımda torunumu görmek için can atarım. Bir kere bebek bereket demektir. Üç sene önce bir kadın vatandaşımızdan mektup aldım. Mektubu okuduğumda gözlerim yaşardı. Maddi durumu kötü olan bu vatandaşımız çocuğu olmadığı için yuvasının yıkılacağını söylüyordu. Kocasının kendisini boşayacağını söyleyen kadın, bizi onu ikna etmemizi istiyordu. Biz de aileyi belediyeye çağırdık. Tüp bebek yönteminden bahsettik. Hemen tedavilere başlandı. 3 sene önceydi. Böylece ilk tüp bebek bu yöntemle dünyaya gelmiş oldu."

DUYAN BELEDİYEYE GELDİ
Salı günleri bütün mesaimi vatandaşa ayırıyorum diyen Kadıoğlu," Salı günleri Beyaz Masa'da oturur, vatandaşlarımızın sorunlarını dinlerim. Bu aile tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olduktan sonra çok sayıda aile Beyaz Masa'ya müracaatta bulundular. Bu ailelerin çoğunun yuvaları dağılmak üzereydi. Arkadaşlarımıza hemen gerekli talimatları verdim. Belediyeden bir araba tahsis ederek kadınların hastane gidiş-gelişlerini sağladık. Gerekli kontrollerden sonra da tedavilerine başlandı. Şu ana kadar 27 bebek bu yöntemle dünyaya geldi. Yalnızca Esenyurt'tan değil çevre ilçelerden de müracaatlar alıyoruz."
DOĞUMDAN SONRA DA BAKIYORUZ

Başkan Kadıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;" Bu ailelerin çoğunun gelir durumu düşük. 'Tamam bebek oldu' diyerek bu ailelerle irtibatı koparmıyoruz. Bu bebeklerin mama, bez ve bazı tedavi masraflarını da karşılıyoruz. Bebek sahibi olan anne ve babaların hepsi şimdi çok mutlular. Belki o mektubu okumamış olsaydım, belki bu yuvaların çoğu dağılmış olacaktı."
10 YIL SONRA İKİZ ÇOCUĞUM OLDU

Tüp bebek yöntemiyle 2 sene önce ikiz bebek dünyaya getiren Ayşe Polat,"Biz eşimle severek evlendik. Bir süre sonra bebek sahibi olmaya karar verdik. Ancak bebek sahibi olamadık. Bebek olmadığı için de ailenin huzuru bozuluyor. Maddi durumumuz müsait olmadığı için de tedavi yaptıramadık. Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu'nun tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olan ailelere yardımcı olouğunu duyduk. Eşimle belediyeye gittik. Ertesi gün muayene için hastaneye gittik. 10 yıllık bebek özlemimiz son bulmuş oldu. Şimdi çok mutlu bir ailemiz oldu." dedi.
KOCAM ÜZERİME KUMA GETİRECEKTİ

İsminin açıklanmasını istemeyen bir anne de," Kocam benim üzerime kuma getireceğini söyledi. Günlerce ağladım. Çocuğum olsun diye her gece dua ediyordum. Tüp bebek yöntemini biliyorduk ama paramız yoktu. Belediye Başkanımız imdadımıza yetişti. Şimdi 8 yıl sonra çocuğumuz oldu. Belediye her aşamada bizleri takip ediyor. bebeğimizin geleceği de garanti altına alınmış oldu" şeklinde konuştu.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim