İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından dün gerçekleştirilen deprem koordinasyon ve değerlendirme toplantısına Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu adına katılan Başkan Vekili Temur Akçiçek, toplantı hakkında Belediye Meclis üyelerine bilgi verdi. Akçiçek “ Deprem koordinasyon ve değerlendirme toplantısında Bayındırlık Bakanlığına sunulacak olan önergeler görüşüldü. Yerel Yönetimler’in kendi ilçeleri ile ilgili kentsel dönüşüme göre uygulamalar hakkında tavsiyeler bildirildi” dedi.

 

Esenyurt Belediye Meclis toplantısı gündem maddelerine geçilerek, Kadro İptal ve ihdasına ilişkin komisyon raporu, Hukuk komisyonu raporları ve Belediye Başkanına yetki verilmesine ilişkin bütçe komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

 

Meclis toplantısı, 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatına ilişkin imar komisyon raporları hakkında AK Parti gurubu adına Mustafa Akboğa, CHP grubu adına Osman Nuri Savaş, BDP gurubu adına Yakup Mavzer söz alarak gündem maddeleri ile ilgili görüş bildirdiler.

BDP’li Yakup Mavzer’in maddelerden birinde uygulama hatası olduğu söylemi üzerine, AK Parti gurubu sözcüsü Mustafa Akboğa uygulamayı kroki üzerinde göstererek açıklama yaptı. İmar komisyonu raporları okunmasının ardından bazı gündem maddeleri oy birliği, diğer gündem maddeleri ise oy çokluğu ile kabul edildi. 

    

Editör: TE Bilisim