Esenlik tırları Pakistan yolunda

Esenler Belediyesi’nin öncülüğünde Esenler Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ESTOK) tarafından toplanan 3 tır dolusu yardım malzemesi, düzenlenen bir törenle Pakistan’a uğurlandı. Uğurlama töreninde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bu tırlar Pakistan’a sadece yardım değil, hissiyatımızı, kardeşliğimizi ve sevgimizi de götürüyorlar. Bu tırlar esenlik tırı” dedi.

Dost ve kardeş ülke Pakistan’da meydana gelen depremin ardından Esenler Belediyesi organizatörlüğünde harekete geçen Esenler Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ESTOK) Esenler Cumhuriyet Meydanı’nda bir yardım çadırı kurarak vatandaşlardan ayni yardımlar toplamaya başladı. Yaklaşık 10 gün içinde çocuk mamasından, pirince, diş fırçasından, ayakkabıya, battaniyeden detarjana kadar tonlarca yiyecek, giyecek ve ihtiyaç malzemesi toplandı. Esenler’deki mahalli derneklerden spor kulüplerine, vakıflardan diğer müstakil derneklere kadar tüm sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu birliktelikle kurulan ESTOK’un “bir yarayı da biz saralım” sloganıyla yürütülen yardım toplama çalışmasına Esenler Belediyesi ile belediyenin hayır marketi EDİM de büyük destek verdi. Toplanan yardım malzemeleri 3 tıra yüklenerek, Esenler Cumhuriyet Meydanı’ndaki yardım çadırının önünde düzenlenen törenle dualar eşliğinde Pakistan’a yola çıkarıldı.

Kardeşlik duygularını gördüm

Tırların uğurlama töreninde ilk konuşmayı Pakistanlı Dr. Nedim Çavdari yaptı. Yardım çadırına geldiğinde çok duygulandığını dile getiren Çavdari, “Burada toplanan yardım malzemeleri Pakistan’da afetzedelerin elbette çok işine yarayacak. Ancak beni duygulandıran yardım malzemeleri değil, burada 7’den 70’e herkesin canla başla çalışması. Buna sadece yardım kampanyası denilemez. Burada kardeşlik duygularının ne kadar ön plana çıktığını gördüm. Türk halkı ile Pakistan halkının kardeş olduğunun en güzel örneğini burada bir kez daha hissettim. Birkaç gün sonra Pakistan’a gideceğim. Burada hissettiklerimi, bu beslediğiniz bu kardeşlik duygularını onlara anlatacağım. Pakistan halkı adına bu kampanyayı yürüten Esenler halkına ve liderlik yapanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Sevgimizi de taşıyorlar

Esenler Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına Platform Başkanı Sıtkı Ada’nın kampanya hakkında bilgi vermesi ve Esenler halkının gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etmesinin ardından kürsüye gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Türk halkının Pakistan’a çok farklı duygular beslediğini, bunun zemininde de tarihten gelen bağların olduğunun altını çizerek, “Dün biz ağlarken, onlar da ağlıyordu, biz gözyaşı dökerken onlar da döküyordu. Ağıtlarımıza ağıtla karşılık veriyorlardı. Şimdi asrın felaketi ile karşı karşıya gelen Pakistanlı kardeşlerimize kardeşliğimizin gereğini yerine getiriyoruz, vefa borcumuzu ödüyoruz. Kadirşinas Esenler halkı, gönlünden akan cömertlik deryası ile ekmeğinin yarısını paylaşma vefasını gösterip 3 tır dolusu yardım malzemesi topladı. Şimdi Pakistan’a uğurluyoruz. Bu tırlar Pakistan’a sadece yardım değil, hissiyatımızı, kardeşliğimizi ve sevgimizi de götürüyorlar. Bu tırlar esenlik tırı” dedi.

Öğrenciden harçlık, anneden alyans

Bu yardım tırlarının nice duygularla yüklü olduğunu belirten Başkan Göksu, elindeki bir kumbarayı göstererek konuşmasını şöyle sürürdü: “Bakın elimde bir kumbara var. Üzerinde (Ben ilkokul beşinci sınıf öğrencisiyim. Kumbaramda biriktirmiş olduğum paramı siz sevgili din kardeşlerimle paylaşıyorum ve çok mutluyum) yazıyor. Bu çok anlamlı bir mesajdır. Bu mesaj hepimizin hissiyatına tercüman olmaktadır. Belli ki, çocuk okul kantininden simit, poğaça almamış, harçlığını biriktirip kumbarasını yardım çadırına teslim etmiş. Yine başka bir annemiz parmağından alyansını çıkarıp buraya getirmiş. Bu annemiz, 1915 yılında Lahor Meydanı’nda Çanakkale Savaşı için yapılan mitingde, bize  göndereceği bir şeyi olmadığı için bebeğini satışa çıkaran Pakistanlı anneyle aynı duyguları yaşamaktadır. Bugün Pakistan, Allah göstermesin ama meydana gelirse başka bir gün başka bir yer için de aynı kampanyaları düzenleriz. Bizim için dini, dili, ırkı fark etmez. Bizim kültürümüzde, mazlumun, mağdurun dini, inancı olmaz. Hiç fark etmeden yardım edilir.  İşte biz bu özelliğimizle batı medeniyetine fark atıyoruz. Bu anlamlı organizasyonda emeği geçen bütün dernek başkanlarımıza, getirdikleri yardımlarla katkıda bulunan tüm Esenlerli kardeşlerime teşekkür ediyorum”. Törenindekileri duygulandıkları bu konuşmaların ardından, yardım malzemesi dolu 3 tır dualarla Pakistan’a uğurlandı.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

 

Editör: TE Bilisim