Esenlerli öğrenciler, Esenler Kaymakamlığı Avrupa Birliği Projeleri Merkezi'nin hayata geçirdiği "Eğitimde 3D Teknolojisi" ile son teknolojik yeniliklere uygun olarak eğitim görecekler. İlk olarak Oruçreis Ortaokulu ve Oruçreis Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde başlayan 3 boyutlu eğitim sistemi, başarılı bulunduğunda ilçe genelindeki tüm okullara yayılacak. Sistemle, ortaokul öğrencileri; Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Matematik, lise öğrencileri ise Fizik, Kimya, Matematik ve Coğrafya gibi derslerden 3 boyutlu teknoloji farkıyla faydalanacak. Öğretmenler de 3 boyutlu görselleri yöneterek, öğrencilere ders anlatımı yapabilecek. Ortaöğretim ve liselerde kullanılan sistemin, tanıtım programı Oruçreis Ortaöğretim Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Oruçreis Ortaöğretim Okul Müdürü Yasin Güleç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk konuşmayı yapan Oruçreis Ortaöğretim Okul Müdürü Yasin Güleç, "Eğitimde 3D Teknolojisi' öğretmenlerin zorlandığı konularda, teknolojiyi daha etkin ve verimli kullanmak için çok önemli bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Avrupa Yakası'nda ilk kez bir devlet okulunda uygulanacak bu sistemi okulumuza kazandıran Kaymakamımız Yüksel Ünal'a şükranlarımı sunuyorum" dedi.

DESLERİ DAHA İYİ ANLAYACAKLAR

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, "Eğitimde 3D Teknolojisi"nin Oruçreis Ortaokulu ve Oruçreis Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde denendikten sonra diğer okullarda da uygulanacağını belirterek, "Esenler'de çok yoğun öğrenci kaydı yapan bu okulumuzda, hem ortaokul hem de lise olduğu için Oruçreis Ortaöğretim ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni tercih ettik. Ortaokul ve lise formatına uygun bu sistemle, öğrenciler fevkalade görseller ile derslerini
daha iyi anlayacak. Eğitim ve öğretime büyük destek veren Kaymakamımıza şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLIYORUZ

Programda son konuşmayı yapan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da Avrupa Yakası'nda ilk olarak Esenler'de başlatılan "Eğitimde 3D Teknolojisi"nin başarılı olması durumunda ilçedeki diğer okullarda da uygulanacağını söyleyerek, "Bu sistemle öğrencilerimizin okula daha isteyerek geleceğini düşünüyorum. Çocuklarımız anlamakta zorluk çektiği konuları, bu sistem sayesinde daha kolay anlayacaklardır. Bu sistemle çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Programda, protokol üyeleri ile öğrenciler, 3 boyutlu (3D) gözlükleri takarak sistemi ilk kez denediler. 3D Teknolojisi'ni okullarına kazandıran yetkililere teşekkür eden öğrenciler de memnuniyetlerini dile getirdiler.  
Editör: TE Bilisim