Erol Erdoğan: Faizin adını “Hızır” yaptılar

 

Saadet Partisi GİK üyesi ve İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, “paranın dini” tartışmasının yaşandığı şu günlerde, Vakıfbank’ın “Hızır kredi” adı altında kredi vermeye başlamasına tepki gösterdi.

İSİM DERHAL DEĞİŞSİN

Hızır kelimesinin bereket, bolluk anlamlarına geldiğini ifade eden Erdoğan, “Peygamber veya büyük bir veli olduğu kabul edilen Hızır isminin Vakıfbank tarafından faizli kredide kullanılması son derece talihsiz bir uygulamadır. Hızır, bereket demektir, ama Vakıfbank bu ismi kullanarak faiz veriyor. Peki faiz nedir: Haramdır, yıkımdır” dedi. Erdoğan, Vakıfbank’ın “Hızır kredi” adı altında verdiği faizli kredi kapmasındaki Hızır ifadesinin derhal değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

SAADET PARTİSİ 72 MİLYONU ÖZDE VATANDAŞ SAYAR

Partisinin Sivas İl Teşkilatının davetlisi olarak geldiği Sivas’ta, genişletilmiş İl Divan Toplantısına katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada ülke gündemini ve partisinin yaklaşımlarını anlattı.

Saadet’in bu ülkedeki herkesle % 1’den % 99’a kadar ortak bir paydada buluşabileceğine işaret eden Erdoğan, “Biz bu ülkenin ev sahibi miyiz, kiracısı mıyız?, Biz bu ülkedeki herkesi vatan evladı biliyor muyuz? Biz 72 milyonu özde vatandaş kabul ediyor muyuz? Biz siyasetimize, çözümlerimize, geçmişimize, projelerimize güveniyor muyuz? Saadetliler bu soruların hepsine ‘evet’ diye cevap veririz. Evet, biz bu ülkenin ev sahibiyiz. Biz bu ülkedeki herkes vatan evladı biliyoruz. Biz 72 milyonu özde vatandaş kabul ediyoruz. Ve biz siyasetimize, çözümlerimize, geçmişimize, projelerimize güveniyoruz. Biz genel başkanımıza güveniyoruz” şeklinde konuştu.

KENDİNE ADİL OLAN ZALİM OLUR

Konuşmasında, “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” ve “Kendi nefsin için istediğini başkası için de istemedikçe cennete giremezsiniz” hadis-i şeriflerini hatırlatan Erdoğan, “Adalet herkesi gözetmekle olur” diyerek; kendine demokrat olanın diktatörlükten kurtulamayacağına, kendine adil olanın da zalimlikten beri olamayacağına vurgu yaptı.

SİYASET GANİMET BİRİKTİRME YERİ DEĞİLDİR

Siyasetin, ganimet, statü dağıtma, zenginlik sağlama ve mal biriktirme aracı olmadığına işaret eden Erdoğan, “Siyaset, insanların en hayırlısı olmak için insana, toprağa, göğe, doğaya faydalı olma çabası ve gayretidir. Onun için siyaset aklımıza geleni yaparız, bugün öyle yarın şöyle yaparız’ denilecek bir heva işi değildir” dedi.

SAADET İKTİDARA YAKIN

Herkesin ilkesinden vazgeçtiği bir ortamda Saadet için yeni alanlar açıldığını ileri süren Erdoğan şöyle konuştu: “Bu ülkenin Başbakanı “Paranın dini imanı olmaz” diyecek kadar farklı bir yöne savrulmuşsa. Bu ülkenin sol partisi her türlü özgürlüğün karşısına dikilmeye ant içiyor ve Kurtuluş Savaşının sembolü çarşafı yırtmayı marifet zannediyorsa. Bu ülkenin Milliyetçi Partisi Doğu Türkistan’daki zulümlere ses çıkarmıyor ve ülke ekonomisini Kemal Derviş’in adeta sömürge ekonomisine çevirmesine fırsat veriyorsa. Bu ülkenin başka bir milliyetçi partisi, sokak gösterilerinde kapı, cam, çerçeve indiriyorsa, Saadet partisi iktidara yakın demektir.

Editör: TE Bilisim