İktisat Bankası ile Cine5’in eski patronu Erol Aksoy, son günlerde hakkında çıkan haberlere bir basın duyurusu ile yanıt verdi. Aksoy açıklamasında TMSF’nin kendisiyle ilgili yanlış kararlar aldığını söyleyerek Fon’a ağır sözlerle yüklenmiş..
 
İŞTE AKSOY’UN O AÇIKLAMASI:
 
1 Nisan 2010 tarihli gazetelerde TMSF’nin yeni Başkanı Sayın Gül ile yapılan toplantı haberleri ile ilgili kamuoyu duyurusudur:
 
“1. Bazı gazetelerde yazıldığı üzere “İktisat Bankası’nın sahibi Erol Aksoy ile protokol yapılamadığı için Kablo TV çöktü” haberi yanlıştır. Erol Aksoy ile 9.5.2006 tarihinde kamuoyunun malumu protokol yapıldı. Tüm şirketlerim bana iade edildi. Ancak iki tanesi iade edilmedi, KABLONET ve INTERAKTİF. Bu iki şirket Türkiye kablosunun %48’ini temsil ediyordu. Bu kablo şirketlerinden yalnızca TV değil geniş band internet (ADSL’den çok daha hızlı ve çok daha ucuz) ve hatta ses yani sabit telefon da geçiyordu. Protokol yapılamadığı için değil, imzalanmış olan protokole taahhüt ettiği üzere TMSF UYMADIĞI ve bu iki şirketi benim yönetimime devretmediği için şirketler TMSF elinde çöktü. TMSF, hukukçularının yanlış düşüncelerinin kurbanı oldu ve Türksat’la kavga yolunu tercih etti, herkese yaptığı gibi Türksat’a da haciz koydu. Ekte o zamanın Başkanı Ahmet Ertürk’ün beyanatını okuyacaksınız (Ek-1). Bilahare de Ahmet Ertürk özel görüşmelerde kendi hukuk departmanının kendisini yanılttığını ifade etti.

2. Gene bazı gazetelerde Erol Aksoy ile “eski anlaşma kötüydü, yürümedi” denildiği belirtilmektedir. Ekte dünyanın en büyük fonlarından Ashmore’un yaptığı 21.5.2008 tarihli toplam 460 Milyon USD’lik teklifi (Ek-2) ve TMSF’nin hiçbir gerekçe göstermeyen reddini gönderiyorum (Ek-3). Bu mudur kötü olan ve yürümeyen anlaşma?

Teklifte göreceğiniz üzere, TMSF Show TV’deki %17.07 hisseme de haksız yere el koymuştu, bu hisselere de Ashmore 50 Milyon USD verdi. El koymanın Danıştay 13. Dairesi tarafından geçenlerde yürütülmesi durdurulmuştur. TMSF’nin yaptığı işlemin hukuka uyarlı olmadığı tespit edildi.

Ashmore yalnızca 460 Milyon USD değil ayrıca 35 Milyon USD’lik Cine5 ve radyo şirketlerimin vergilerini de ödeyecekti. TMSF’nin reddi ile bu vergiler de ödenmemiş oldu. Önce Ashmore Ekim 2007’de 200 Milyon USD peşin teklif etti, ancak TMSF bu teklifi kabulde 3 ay gecikince ekonomik kriz ortamında Ashmore aynı miktarı peşinat 120 Milyon USD olmak üzere 3 seneye böldü.

Protokol gününe kadar Grubumdan 194.7 Milyon USD tahsil etmiş olan TMSF, beni ucuza satılan gayrimenkullerimle ilgili kazandığım davalardan da feragat ettirerek protokole imzamı alıp, protokole uygun yapılan teklifleri reddettikten sonra bugüne kadar ne tahsilat yaptı biliyor musunuz? 0 (Sıfır). Halbuki Ashmore’un son teklifi kabul edilseydi Mayıs’a kadar 190 Milyon USD daha tahsil etmiş olacak, ayrıca vergi dairesi de geçmişten kalan 35 Milyon USD’yi tahsil etmiş ve 2 senedir şirketlerin tüm vergileri zamanında ödenmiş olacaktı. Halbuki TMSF şimdi yapacağı satışlardan kendi tahsilatı yerine önce vergi borçlarını ödemeye mecburdur.

TMSF, Aksoy Grubundan toplam tahsilatını bugün itibariyle 385 Milyon USD’ye çıkaracak ve Ashmore’un teklifindeki diğer ödemeler ile toplam tahsilat 655 Milyon USD olacaktı (şirketlerimin İktisat Bankasından kullandığı anapara 225 Milyon USD’dir).

Sayın kamuoyunun takdirlerine arz ederim..”
Editör: TE Bilisim