Eski Milli Futbolcu Ergün Penbe, Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen programda gençlerin sorunlarını cevapladı. Penbe, eski takım arkadaşlarından Hasan Şaş'ın geçtiğimiz günlerde özel bir turnuvada küfür ettiği iddiası üzerine sorulan soruya, "Atatürk'ün söylediği gibi her zaman sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severiz. Ama bazen maç içerisinde kendinizi kaybediyorsunuz. Hasan Şaş'ın yaptığı etik değildi. Fakat maç esnasında böyle şeyler olabiliyor." diyerek cevap verdi.
Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından eski milli futbolcu Ergün Penbe ve Ali Gültiken'in katıldığı bir söyleşi programı düzenlendi. Düzenlenen söyleşiye Zeytinburnu'ndan yaşayan gençler katıldı. Samimi açıklamaların yapıldığı söyleşide Penbe ve Gültiken, gençlerin merak ettiği soruları cevapladı.

GÜLTİKEN: “ASILSIZ TRANSFER HABERLERİYLE KADROYU ETKİSİZLEŞTİREN BİR FUTBOL ÜLKESİ HALİNE GELDİK.”

Eski Milli Futbolcu Ali Gültiken, bir öğrencinin yabancı oyuncu transferi konusunda sorduğu soruya, yabancı transferi konusunun tartışılması gereken bir konu olduğunu söyledi.
Ali Gültiken, "Futbolcuyu yalnızca almak mı, tüketmek mi, ihraç etmek mi, ikisi beraber olması gereken bir nokta değil. İkincisi, biz çok çabuk transfer haberleri ile gündemi ve kadroyu etkisizleştirmeye çalışan bir futbol ülkesi haline geldik. Bugün devre arası oluyor Robben'i konuşuyoruz. Bir ay sonrada işler kötü gittiğinde başka oyuncuları konuşacağız. Sürekli alan, sürekli birileri transfer eden ancak bunların belirli bir dönem sonra paralarını ödeyemeyen hale geliyoruz. UEFA'da da mali kriterlere uymadan en çok hesap vermek zorunda kalan bir ülke durumuna geliyoruz. Biz bir çok ünlü oyuncuyu oynatmalıyız ama biz bunları gerçek rakamları ile paralarını ödeyebilir şekilde transfer edebilirsek bunlar gerçekten değerli oluyor" açıklamasını yaptı.

PENBE: "HASAN ŞAŞ'IN YAPTIĞI ETİK DEĞİLDİ"

Eski futbolcular arasında oynanan turnuvada aynı takımda forma giydiği Hasan Şaş'ın maç sırasında küfür ettiği iddiasıyla ilgili açıklama yapan Ergün Penbe, "Bunlar güzel şeyler değil. Atatürk'ün söylediği gibi her zaman "Futbolcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severiz." Ama bazen maç içerisinde kendinizi kaybedebiliyorsunuz. Bizim gibi insanlar topluma daima örnek olmalı. Yaptığı etik değil ama bir anlık sinir. Sonrasında o da pişman olmuştur söylediği sözlerden" dedi.

"BÜLENT KORKMAZ, MERSİN'DEN AYRILMAKLA DOĞRU KARAR VERDİ"

Bülent Korkmaz'ın Mersin İdman Yurdu'ndan ayrılmasıyla ilgili fikirlerini de söyleyen Ergün Penbe, Korkmaz'ın görev adamı olduğunu ifade ederek, "Bülent'in Mersin İdman Yurdu'ndan ayrılması kendi tercihi. Ben Bülent Korkmaz'ın Mersin'e ilk gittiğinde kendi kendime sormuştum; "neden oraya gitti" diye. Ekonomik şartları çok zor olan bir kulübe gitti. Bugün kulüplerde ekonomik şartlarınız iyi değilse, yeterli değilse, gerekli transferleri yapamıyorsanız, futbolcuların alacakları ile uğraşıyorsanız, o kulüpte her zaman sıkıntı yaşanır. Mersin İdman Yurdu'nda bunlar yaşanıyordu o kadar güzel bir şehrin böyle sıkıntılar içinde olması da çok üzücü aslında. Bülent'in ayrılmakla doğru karar aldığını düşünüyorum. Çünkü ekonomik olarak çok büyük sıkıntılar var orada" şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilisim