İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 3. Ergenekon iddianamesini kabul etti, böylece 3. dava açılmış oldu. İşte Ergenekon sanıklarına isnad edilen suçlar ve 3. Ergenekon iddianamesinin tamamı...

Tutuksuz sanık eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz:

1-200. SAYFALARI İÇİN TIKLA

201-400. SAYFALARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

401-600. SAYFALARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

601-800. SAYFALARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

801-1000. SAYFALARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

1001-1200. SAYFALARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

1201-1427. SAYFALARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

3. iddianameye konu olan 3. Ergenekon davası için ilk duruşma tardihi de belli oldu.

Tarihi bir belge niteliğindeki iddianamenin tamamını indirmek için TIKLAYIN

İddianamede, tutuksuz sanık eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" ile "devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme" suçlarından 18,5 ile 35,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Tutuksuz sanık eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç:

Tutuksuz sanık eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın "silahlı terör  örgütüne üye olma", "devletin güvenliğine ilişkin gizli

belgeleri temin etme", "açıklanması yasaklanan gizli bilgileri temin etme", "devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma, çalma" suçlarından 25 ile 49 yıl arasında hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, tutuksuz sanık emekli Orgeneral Münür Kemal Yavuz'un "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme" suçlarından 12 yıldan 27 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebinde bulunuldu.

Eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin:

İddianamede, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması talep edilirken, ayrıca "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alınması, taşınması, bulundurulması", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme", "devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme", "açıklanması yasaklanan gizli bilgileri temin etme", "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek" suçlarından 30,5 ile 61 yıl arasında hapisle cezalandırılması istendi.

Editör: TE Bilisim