Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliğine karşı çıkan MHP'yi isim vermeden İmralı ile dahi aynı fikir ve yaklaşım içinde olmakla suçladı.

BDP'yi de çözümsüzlükten nemalanmakla itham eden Başbakan, "Bunlar partilerinin kapatılmasından rahatsız değil tam aksine memnunlar" dedi.

RUH ÜÇÜZLERİ

Erdoğan CHP ve MHP için söylediği ruh ikizi benzetmesine BDP'yi de katarak, "ben "ruh üçüzü" diyorum. Bunlar istemezük familyası" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Gençlik Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliği görüşmelerinde kendilerine destek vermeyen muhalefet partilerini eleştirerek şunları söyledi:

MASKELER TEK TEK AŞAĞI İNDİ

Maskeleri tek tek aşağı indi. Gizli oyunlar , gizli planlar bir bir ortaya döküldü. Statükonun sağında duranlar da, solunda duranlar da, dağda olanları da, ovada olanları da gerçek yüzlerini gösterdiler. AK Parti'nin değişim iradesine karşı planlanan büyük statüko ittifakı deşifre oldu. Ayakta duramadılar. Aylardır MHP siyasi tarihimizde görülmemiş bir seviyesizlikle , üslupla, nezaketsizlikle AK Parti'ye iftiralar atıyorlar.

İMRALI İLE AYNI SAFTALAR

Bizi, terörle, teröristlerle kol kola göstermeye çalışanlar gerçek yüzlerini iki hafta içinde ayan beyan ortaya koydular. CHP ile aynı saftalar. BDP ile aynı saftalar. Yetmedi İmralı ile dahi aynı görüşte, fikirde, aynı yaklaşım içinde oldular. Anayasa değişikliğine karşı çıktılar. CHP, MHP için önceleri bunlar ruh ikiz diyordum. Şimdi değişti. Ben bu ikiliye BDP'de katıldığı için artık ruh üçüzü diyorum. Bunlar istemezük familyası. Bunlar hiç bir değişim hareketine omuz vermediler." dedi.

Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerinin millete nefes aldıracak hiç bir reformun arkasında olmadıklarını, statükoyu değiştirecek hiç bir girişime omuz vermediklerini söyledi. MHP, CHP ve onlarla birlikte BDP'nin tek bildiğinin karşı çıkmak olduğunun altını çizen Erdoğan, çözüme, demokratikleşmeye karşı olanların aynı yolun yolcusu olduklarını ortaya koyduklarını belirtti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

BDP'Lİ VEKİLLERE: HANİ ÖZGÜRLÜKÇÜYDÜNÜZ

"BDP milletvekillerine soruyorum. Hani özgürlükçüydünüz. Hani demokratınız. Hani hukuk devletinden yanaydınız. Hani parti kapatmalardan rahatsızdınız. Hani çözüm istiyordunuz. Bunlar partilerinin kapatılmasından rahatsız değil tam aksine memnunlar. Çünkü oradan nemalanıyorlar. Asıl olan bu. Şimdi BDP'ye oy verenlerin karşısına nasıl çıkacaklar? Onlara bu emaneti yükleyenlerin nasıl hesap verecekler. Hangi yüzle, hangi gerekçeyle parti kapatmalardan şikâyet edecekler. Meclis'te statükoya alkış tuttunuz. Yasakçı, baskıcı, kapatmacı, zihniyete alkış tutunuz. Hangi yüzle seçmeniniz karşısına çıkıp onunla yüzleşeceksiniz? Çözümsüzlükten nemalanıyorlar. Statükonun devamından yana olduklarını ayan beyan ortaya koydular. "

REFERENDUM SLOGANI

Referandum öncesi paketi en iyi şekilde anlatmak için Anadolu yollarına düşeceklerini belirten Erdoğan belirledikleri sloganı açıkladı: "Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçiyoruz diyeceğiz."

Editör: TE Bilisim