KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ün Ankara ziyaretinde Erdoğan, KKTC'li bir gazetecinin ekonomik sorunlar nedeniyle Türkiye'yi suçlaması üzerine lafını esirgemedi, yapılan yardımları anlattı. Türkiye'nin yıl bazında 600 milyon dolar kaynak aktardığını söyleyen Erdoğan, adadaki bir müdürün maaşının 14 bin TL olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.
Başbakan Erdoğan ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Başbakanlık Merkez Bina'da yaptıkları görüşmelerin ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, KKTC'nin ekonomisindeki olumsuzlukları ifade eden Kıbrıs'lı bir gazetecinin adadaki ekonomik kriz nedeniyle Türkiye'yi suçlayan sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan, aylık 200 milyon dolar olan kaynak aktarımının AK Parti iktidarında 600 milyon dolar olduğunu söyledi.

KIBRIS'TA DUBLE YOLLAR

İktidara geldiklerinde KKTC'de üniversitelerde okuyan öğrenci sayısının 20 bin civarında olduğunu belirten Erdoğan, şu anda bu sayının 42 bin dolayına ulaştığını anlattı.

Bütün bunların, bu süreci ne kadar önemli bir şekilde yükselttiklerinin ifadesi olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, turizm sektöründe de Ada'da önemli adımlar atıldığını söyledi. Erdoğan, KKTC'nin kendi iktidarları döneminde duble yollarla tanıştığını söyleyerek adanın ulaşımda modern bir yapıya ulaştığını ifade etti.

KKTC BAŞBAKANI'NIN MAAŞI

Yapılacak bankacılık reformu ile bunun kontrol altına alınacağını kaydeden Erdoğan, iktidara geldiklerinde Türkiye'de devletin borçlanma oranının yüzde 63 olduğunu, şu anda bunun yüzde 8'e indiğini anımsattı.

Bu modeli KKTC'de de uygulamak istediklerini belirten Erdoğan, ''Ama KKTC'de üzülerek söylüyorum, bir farklı anlayış vardı. Herkes çalışacak ve herkes çok farklı rakamlarla maaşlar alacak. Bir Başbakan'ın eski rakamla söylüyorum. 8 milyar aldığı bir yerde...'' dedi.

BİR MÜDÜRÜN MAAŞI 14 BİN TL

Bu sözlerininden sonra KKTC Başbakanı Küçük'e dönerek aldığı maaşla ilgili, ''Sayın Başbakanım o kadardı değil mi?'' sorusunu yönelten ve ''7.5, 8...'' yanıtını alan Başbakan Erdoğan, KKTC'de bir müdürün aldığı maaşı da sordu. KKTC Başbakanı Küçük'ten, ''14'e kadar çıkıyor'' yanıtını alan Erdoğan, ''Buyurun. 14 milyara kadar maaş alıyor. Belki Sayın Başbakanım KKTC'de bunu konuşamıyor ama ben konuşuyorum.

KKTC'DE EŞ DOSTA YÜKSEK MAAŞLA İŞ

KKTC Havayolları... Eğer bu hale geldiyse, bu anlayışla geldi. Eğer önüne gelen, ahbabı, yakını gelir oraya doldurursa ve bunlara da yüksek rakamlarda ücret ödenirse bu havayolu bu hale gelir. Bizim de teslim aldığımızda THY'nin hali ortada, şimdiki THY'nin hali ortada.
Editör: TE Bilisim