Başbakan Erdoğan, İstanbul'da il başkanları için düzenlenen toplantıya katıldı. Erdoğan, toplantıda muhalefete çattı DTP'yi yerden yere vurdu. İşte Erdoğan'ın o sözleri;

- Biz bu tabloyu okuyoruz. 81 vilayetin 80'nin den milletvekili çıkarmış bir partiyiz biz. Çünkü biz 72 milyon vatan evladının hepsini seviyoruz, kucaklıyoruz farkımız bu.

-Kendilerine sorduğunda hepsi biz eskiyoruz diyor. Siz oralara hiç gittiniz mi oraların köylerine hiç gittiniz mi? Sorsan Şemdinli neresi diye sanırım Ankara'nın bir yerini gösterir.

- Onlara sorsanız Ankara neresi diye büyük ihtimal Türkiye'dir derler. Ama bunu bilmezler.

- Ben Şemdinli'ye gittiğimde suyu yoktu. Hastanesi yoktu ama şimdi oralarda iki tane lüks hastane var. Gittim açılışlarını yaptım. Ama onların haberi yok.

- Efendim örgüt şunu yapıyor, bunu yapıyor. Yapıyorsa yapıyor bizim derdimiz kime rağmen olursa olsun orada hizme vermek. Beni orada hiç ilgilendirmiyor orada benim vatandaşım varsa oraya hizmet götüreceğim.

- Vatandaşa hizmet yapıyorsun terör örgütü mütahidin 10 tane aracını yakıyor. Sonra da bölgenin hakkını savunuyorum diyor. Sen kimin hakkını savnuyorsun?

- Eğer Patnos'ta özel sınıflarda teknoloji eğitimi veriyorsan, o zaman bu hükümet sizi ileriye götürüyor demektir. Bunları oralara gittiğinizde anlatacaksınız. Bakın su, mermerin aynı noktasına damlasın onu deler. 180 kere de olsa antalacağız. Siyasetçi olarak bizim görevimiz anlatmak.

- Bzim omuzlarımızda çok büyük yük var. Herkes kulaklarını tıkayabilir ama AK Parti kulaklarını tıkayamaz. Herkes gözlerini kapatabilir ama AK Parti kapatamaz. Ak Parti kör, sağır ve dilsiz gibi davranamaz.

- İşte Polatlı kutlamalarına gittiğimizde, orada şehit evine gittik. Ne mütevekkil kardeşler. Şehadetinden bir kaç gün önce diyor ki "Anneciğim Başbakanımız bu işi çözecek"... İşte bizim sorumluluğumuzu artıran bu arkadaşlar. Bu nedenle biz bu işi hafife alamayız.

-Akşam genel yayın yönetmenleriyle de iftar ettik. Kısa, orta ve uzun vadeli bir çalışma planladık ve bunları uygulamaya koyduk.

- Biz kutlu bir yola çıktık. Ülkemizin her bir vilayeti kalkınsın; huzur içinde, güven içinde büyüsün.

- Biz hak için, hukuk için yola çıktık. Pir Sultan Abdal gibi haykırıyoruz. Ben dönmezem yolumdan.

- Her adımı cesaretle atacağız. Bu işin yurt dışındaki bağlantılarını da ortaya çıkaracağız. Türkiye'deki her kesim, 30 yıllık bu sorunun artık çözüleceği konusunda hemfikir.

- Bayramdan sonra Baykal'a mektup yazacağım. Eğer kabul ederse gidip görüşeceğim. Yok eğer kabul etmesse o zaman bunların hazırladıkları rapor elimizde. Onları oturup birer birer çalışıp sonra da bu noktalar çalışma da yer almıştır diyerek açıklayacağız.

Editör: TE Bilisim