Başbakan Erdoğan, demokratik açılım konusunda kararlı olduklarını bir kez daha yineledi. Erdoğan  Cindoruk'a ''Ben pek platonik aşktan anlamam. Benim aşkım gerçek aşktır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İşte Erdoğan mesajları:

İNKÂR POLİTİKALARI: Türkiye ilelebet bu sorunları görmezden gelemez. On yıllarca süren inkar ve ihmal politikalarının getirdiği yer ortadadır.

GEÇ KALDIK: Birileri çıkıp 'Niye bu kadar acele ediyorsunuz?' diyebilir. Aslında geç kaldık. Bu, on yılların sorunu. Terör diyorsan 30 yıl, diğer sorunlar diyorsan daha eskilere dayanıyor.

BAYKAL'IN YANITIYLA TAKVİM: Herhalde kendilerinden bugün yarın bir yazılı cevap gelecektir. Bu yazılı cevaba göre de bizler açılım sürecine yönelik olarak takvimimizi çalıştırmaya başlayacağız'.

CİNDORUK'A YANIT: Ben pek platonik aşktan anlamam. Benim aşkım gerçek aşktır ve bugüne kadar da hayatım benim hep böyle yaşanmıştır, böyle geçmiştir. Bundan daha da öte ifadeleri kullanmayı doğru bulmam. Platonik aşkı yaşayanlar zaten ülkeyi bu hale getirdiler.

HER KONUDA REFERANDUM OLMAZ: (Arınç'ın referandumla ilgili sözleri hatırlatılınca) Referanduma gitmenin de bir zemini oluşacak. Kaldı ki her konu referanduma götürülmez. Öyle konular vardır ki referanduma götürdüğünüz zaman, halka da saygısızlık yaparsınız. Diyelim ki özgürlükler, haklar konusu, hemen aklınıza referandum gelirse bu, kavramı kavramamış olmanın bir ifadesi olur. Halka saygısızlık olur. Bu onun yaradılıştan gelen hakkıdır. Yaşam özgürlüğünü inanç özgürlüğünü, düşünce özgürlüğünü referanduma sunabilir misiniz?

Editör: TE Bilisim