Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 21. yüzyılın dünyasında gelişmenin, kalkınmanın, küresel rekabette başarılı olmanın yolunun, her şeyden önce eğitimden geçtiğini bildirdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözünü anımsatan Erdoğan, çocukların ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen, uygulayan ve neticelendiren özgür bireyler olarak yetişmesinde, öğretmenlerin rolünün büyük olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Hiç şüphesiz, Cumhuriyetimizin geleceği de yeni nesillerimize emanettir. Onları aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için hayati derecede önemlidir.

21. yüzyılın dünyasında gelişmenin, kalkınmanın, küresel rekabette başarılı olmanın yolu, her şeyden önce eğitimden geçiyor. Bu anlayışla, her yıl bütçeden en büyük payı eğitime ayırıyoruz.

Göreve geldiğimiz ilk günden beri çağın ihtiyaçlarına cevap verecek, çocuklarımızı, gençlerimizi eksiksiz olarak geleceğe hazırlayacak bir eğitim sistemi oluşturmaya çalışıyoruz.

Bunun bir gereği olarak da eğitim sistemimizi, altyapısından müfredatına kadar çağın gereklerine uygun bir biçimde güncellemeye devam ediyoruz. Unutmamalıyız ki, bilgili, donanımlı, sürekli kendini yenileyen, evrensel değerlere, hür düşünceye sahip öğretmenlerden mahrum milletlerin, eğitim sisteminde çağı yakalayabilmesi mümkün değildir.

Böyle milletler ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişemeyecek, geleceğin dünyasında da var olamayacaklardır. İşte bu yüzden ülkemizin yarınları adına, gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız asıl güç öğretmenlerimizdir. Onlar şefkat ve özveri isteyen bu meşakkatli mesleği severek ve onur duyarak yapıyorlar.

Öğretme görevinin yanı sıra öğrencilerin yeteneklerini, becerilerini ortaya çıkarma, kişisel sorunlarında onlara yardımcı olma ve yol gösterme görevlerini de başarıyla yerine getiriyorlar.

Biz de öğretmenlerimizin hayat standartlarını yükseltmek, çalışma şartlarını daha da iyileştirmek ve verimliliklerini artırmak için imkânlarımızı zorlayarak büyük adımlar attık, atmaya devam ediyoruz.

Ülkemizin dört bir yanında fedakarca çalışarak bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerinizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."
Editör: TE Bilisim