Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Hacı Bayram Camii'nde kıldı. Erdoğan, bayram namazının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

TSK'YA E-MUHTIRA TEBRİĞİ

Başbakan Erdoğan, bir gazetecenin '30 Ağustos öncesinde TSK'nın internet sitesin e-muhtıra kaldırıldı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusu üzerine Erdoğan, 'Bu, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şu andaki yönetiminin özellikle bir değişim, dönüşümü demokratik anlamda bakışını değerlendirmesi bakımından çok önemliydi. Biz bu arzumuzu daha önce de önceki yönetimlere ifade etmiştik. Onlar bu adımı nedense atmamıştı ama şu andaki Türk Silahlı Kuvvetler Yönetimi, Genelkurmay Başkanlığımız, bu adımı atmıştır. Dolayısıyla olması gerekeni yerine getirdikleri için ben kendilerini kutluyorum' dedi.

IŞIK KOŞANER'İN SES KAYDI

Erdoğan, 'Eski Genelkurmay Başkanlarından Işık Koşaner'in bir ses kaydı düştü ve kendisi de kabul etti. 'Noktasına virgülüne kadar arkasındayım' dedi. Bunu nasıl yorumlarsınız?' soru üzerine de 'Şimdi bu açıklamaların içinde birçok şeyler var. Öz eleştiriler var ama bunun yanında tabi daha değişik bazı ifadeler var ve bunların üzerinde bir siyasetçi olarak beraber çalıştığımız bir yerde mesai arkadaşım olarak şu anda bunun değerlendirmesini yapmayı özellikle ahlaki bulmuyorum.
Değerlendirmesini yapacak olan kurum ve kuruluşlar zaten vardır, onlar zaten gereğini yaparlar' yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU'NUN ELEŞTİRİLERİNE SERT YANIT

Bir başka gazetecinin 'Kılıçdaroğlunun, sizi sessiz kalmakla ilgili eleştirileri vardı' hatırlatması üzerine Erdoğan, 'Kılıçdaroğlu'nun ben eleştirilerini, hakaretlerini ben pek takip edemiyorum. Onun için değerlendirmiyorum' dedi.

ÇANKAYA'NIN 30 AĞUSTOS ADIMI

 '30 Ağustos kutlamalarını bundan böyle Cumhurbaşkanlık makamının, Başkomutanlık makamının ev sahipliği yapacak olması konusunda bir değerlendirmeniz olur mu?' sorusu üzerine ise Erdoğan, 'Tabii bu da az önce söylediğim gibi bu değişim sürecinin önemli bir adımı oldu. Sağolsun, burada da yine Genelkurmay Başkanımızın böyle bir teklifi geldi. Biz durumla farklı bir genelgeyi daha önce yayınlamıştık. Kendileri bu genelge karşısında çok daha olgun, özel bir teklifle geldiler. Sayın Cumhurbaşkanımız da böyle bir genelgeyi yerinde buldu ve bugunkü tebrikat bu şekilde yapılmış olacak. Bundan dolayı ben kendilerini ayrıca da kutluyorum' diye konuştu.

FENERBAHÇE SORUSUNA YANIT YOK

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin 'Fenerbahçe'yi sormak isteriz' sözleri üzerine, 'Orayı karıştırmayalım' karşılığını verdi.

Editör: TE Bilisim