Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu sabaha karşı teslim olan Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu hakkında şu açıklamayı yaptı:

 

"Yeni bir açıklama yapmama gerek yok. Biz başından itibaren sabırla bekledik. İçişleri Bakanı, Emniyet Genel Müdürü, İstanbul Valisi ve bütün birimler seferber oldu. Kırmızı bültenle de aranır hale geldi. Psikolojik boyut neleri gerektiriyorsa uygulandı. Bu iş hiçbir zaman rafa kaldırılmadı.takip etmek asli görevimiz. Bunu yaptık. Başka beklentiler içinde olanlar olayı farklı yerlere çekme gayreti içinde oldu.

 

Arkadaşlarımız şüpheliyi teslim aldılar. Bundan sonraki süreç yargı sürecidir. Adalet yerini bulacaktır. Anneler babalar olarak bizleri derinden yaralayan bir olaydır. Bu hepimizin yüreğini dağlayan bir olaydır. Çıkarılması gereken çok dersler var. Onu da söyleyeyim. Toplumumuzun duyarlığı sürece çok katkıda bulundu. Bu duyarlılığın devamını istiyorum.

 

Dünyada bunun birçok örneği var. 197 günden çok süren ve halen netice alınmayan olaylar var. Ama 36 saatte de netice alınan olaylar var. Hrant Dink olayında 36 saatte netice aldık biliyorsunuz"

Editör: TE Bilisim