MHP Kürt açılımına çok sert tepk verdi ama Başbakan Erdoğan sorunu çözmede kararlı.. Milletvekilleriyle basına kapalı yaptığı toplantıda Bahçeli'nin "dağda gezeriz" sözlerine Erdoğan cevap verdi. 

Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekilleriyle yaptığı Meclis Başkanlığı istişare toplantısı basına sızdı.. Zaman gazetesinden Erdal Şen milletvekillerinden edindiği bilgilere göre Erdoğan, Kürt açılımında kararlı olduklarının mesajını verdi.

Ne işiniz var dağda?

Toplantıda MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, 'Gerekirse dağa çıkarız' şeklinde algılanan, "25 yıl dağda gezenlere Türkiye'yi böldürmek istiyorsanız, 50 yıl dağda gezmeye hazır olunuz." açıklaması da gündeme geldi.

Erdoğan'ın, Bahçeli'ye "Ne işiniz var dağda, biz dağdakilerle mücadele ediyoruz." diye tepki gösterdiği öne sürüldü.

Son verme kararlılılığı

Kürt sorununun kendi dönemlerinde başlamadığı ve 30 yıldır ülkeye kaybettirdiğine değinen Erdoğan'ın, artık bu soruna bir son verme kararında olduklarını ilettiği bildirildi.

Mardin'e gitmeyenlerin söz söyleme hakkı yok

Açılıma karşı çıkan çevrelerin 'bölme projesi' iddiasına karşı çıkan Erdoğan'ın, bu tür ithamları haksız bulduğu da aktarıldı. Başbakan'ın, Hakkari'ye, Mardin'e, Diyarbakır'a gitmeyenlerin söz söyleme hakkı olmadığını söylediği de iddia edildi.

Editör: TE Bilisim