Başbakan Erdoğan'a destek vermek için kefeni simgeleyen beyaz çarşafa sarınarak İstanbul'dan yola çıkan Remzi Can'ın yürüyüşü Ankara'da son buldu.
 

AA / ANKARA

Başbakan
 Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek için kefeni simgeleyen beyaz çarşafa sarınarak İstanbul'dan yola çıkan Remzi Can'ın yürüyüşü Ankara'da son buldu.

Can, 10 gün önce Başbakan Erdoğan ve arkadaşlarına destek olmak amacıyla başladığı yürüyüşünü tamamladı. Can'ı, Ankara girişinde AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları üyeleri karşıladı. Daha sonra TBMM'nin Dikmen kapısında basın mensuplarına açıklama yapan Can, yürüyüşü sırasında halktan olumlu tepkiler aldığını, birçok kişinin kendini durdurarak kutladığını belirterek, "Ülkemizde artık vekiller, seçimle gelmeli ve seçimle gitmeli. Birileri istiyor diye değil" dedi.

Yürüyüş esnasında hastalandığını anlatan Can, yanlış ayakkabı seçiminden dolayı ayaklarının su topladığını bu nedenle birkaç gün Bolu'da dinlendiğini aktardı.

İnancın çok önemli olduğunun altını çizen Can, "İnanıyorsanız bir şeyi başarabiliyorsunuz. Yola çıkarken hep atalarımdan örnek aldım. Sarıkamış'taki dedelerimiz, atalarımız benden daha zor durumdaydı, zor şartlardaydı. Ben, onlardan daha iyi olduğuma inandığım için giyinişimle kıyafetimle, o yüzden bu mücadeleye çıktım. Başbakanımız ve arkadaşlarına  destek vermek istiyorum. 17 Aralık'ta yapılan darbedir, bir darbe girişimidir. Bu millet rahmetli Menderes gibi Sayın Başbakanımızı ve arkadaşlarını yalnız bırakmayacak. Bu sebepten dolayı yürüyüşümü başlattım ve Ankara'ya kadar geldim" değerlendirmesinde bulundu. 

Geçen hafta salı günü yola çıktığını ve yürüyüşünün 10 gün sürdüğünü anımsatan Can, bu sürede bir çok zorluklarla karşılaştığını kaydetti.

AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Alperen Ayar ise bu anlamlı ve onurlu duruşa hayran olduklarını dile getirerek, destek olmak istedikleri Can'ın bunu reddettiğini, bu nedenle kendisini Ankara girişinde karşıladıklarını söyledi.

Can'ın Başbakan Erdoğan'la görüşmek ve bir "Acı kahvesini" içmek istediğini aktaran Ayar, "Bu yönde kendisine destek olabilirsek ne mutlu bize Başbakan'a da bu bilgiyi verdik. Bunun çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. İstanbul'dan buraya, 450 kilometrelik bir yol, dile kolay.  Birçok insana söylediğimizde belki inanası gelmeyecektir, 'yürümemiştir' şeklinde belki yaklaşacaklardır meseleye.  Bu gönülden kurulmuş bir bağ, yürekten gelen bir inanç. Bir şuur, olmadan bu olmazdı. Bu anlamda gençlere bile örnek olan bu anlamlı duruş ve onurlu yürüyüşünden dolayı kendisine minnettar olduğumuzu ifade ediyorum" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın gündeminin yoğun olduğunu vurgulayan Ayar, Başbakan Erdoğan ile görüştürmek istedikleri Can'ı, gitmek isteyene kadar misafir edeceklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim