M.Hasan UNCULAR / TIMETURK
 
 Kendisinden bahsetmesini istediğimizde bundan 42 yıl önce Güney Lübnan’daki Filistin mülteci kampında doğduğunu söylüyor El Ali. Sara ve Walid isimlerinde 11 ve 9 yaşlarında iki çocuğunun olduğunu ve eşinin Polonya’lı bayan Joanna olduğunu belirtiyor.  1986 senesinde bilgisayar bilimlerinde master yapmak için Polonya’ya giden El Ali şu anda küçük bir bilgisayar firmasının sahibi.
 
Gdansk Caminin ikinci imamı gibiyim diyen El Ali başlıyor Gazze ile ilgili mevzuyu ve içinde alevlenmeye başlayan Tayyip Erdoğan sevgisini anlatmaya.
 
“İsrail’in Gazze saldırıları sırasında, Gazze’deki halkımızı savunmak için Polonya televizyonu ve radyosunda programa katıldım. Savaş sırasında televizyon seyredip, ağlıyor ve Allah’a çocukları, ve yaralıları koruması için, onlara yiyecek ve içecek sağlaması ve Yahudi katillerin, İsrail istilasına karşı savaşan cesur Filistin “ çocuklarını” göremeden gözlerinin kör olması için yalvarıyorduk.
 
Arap liderler uyurken Erdoğan Filistin’e umut oldu.
 
Arap liderlerinin bir şeyler yapmalarını bekliyorduk ama onlar uyuyorlardı. Ta ki Erdoğan geldi ve Davos’ta bize umut oldu. Türkiye sokaklarında her gün milyonlarca insanı gördüğümüzde zaferin bizim olduğunu anladık. Türkiye’de bir yerlerde birilerinin sizin için dua ettiğini ve gecenin soğuğunda İsrail elçiliğinin önünde beklediğini gördüğünüzde işte o zaman zaferin sizin olduğunu görüyorsunuz. Evet kardeşim bu, cesur halkımızın İsrail ordusu karşısında hayatta kalmasına yardımcı oldu. Bu, biz Avrupa’daki Filistinlilere de umut oldu ve tüm dünya Müslümanlarının İslam’ın, Türkiye’nin ve Erdoğan’ın ne kadar büyük olduğunu görmelerine yardımcı oldu.
 
Erdoğan’ın ayağının bastığı yerleri de öperim
 
Erdoğan’ın Davos çıkışını defalarca seyrettim. O gece uyuyamadım. Her saat başı El Cezire’nin daha çok haber ve yorum yapmasını bekliyordum. Erdoğan’dan çok gurur duydum. Her Filistinli, her Türk, her Müslüman ve her hür insan Başbakan Erdoğan’la gurur duyar.
 
 Avrupa’da hiç kimse İsrail’e “dur” demiyor ama “Gerçek bir Türk” olarak Erdoğan geldi ve çocuk katillerine ve yalancılara “dur” dedi. Türkiye Müslüman dünyasının bir numarası. O günden sonra Allah’a beni Erdoğan’la karşılaştırması için, onu ve ayağının altındaki toprağı öpmek için yalvardım. Ona teşekkür etmek ve yürü biz de seninle beraberiz demek istedim.Gdańsk’a geldiğinde dünyalar bizim oldu.
 
Filistin size her zaman muhtaç
 
Türkiye bizim için ağaç için su misali. Ben Türkiye’ye ait olduğuma inanıyorum.
Abdulhamid bizim Sultanımızdı. Benim dedem Türk ordusunda şehit oldu. Birgün Türkiye’nin Filistin’i geri almamız için yardım edeceğini biliyoruz. Bir millet, bir kan.
 
Türk halkına ve Erdoğan’a onları sevdiğimizi söylüyorum. Siz yüce bir halksınız. Kimse Filistin’e sizin gibi yardım etmedi. Teşekkürler. Bizim için hem ağabey hem bacı oldunuz. 2006 Ramazanında sadece altı saatliğine de olsa İstanbul’da olduğuma çok sevinmiştim. Ülkemde gibiydim. Lütfen Filistin’in sizin yardımınıza her zaman ihtiyaç duyduğunu unutmayınç Gazze hala ağlıyor ve sizin ambargoyu kaldırmanızı bekliyor.
Editör: TE Bilisim