Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜMSİAD) iftar yemeğine katıldı. TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan’ın ev sahipliği yaptığı iftar yemeğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Hep birlikte yeni Türkiye’ye

TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan iftar davetinde, iş adamları olarak amaçlarının ferdi zenginleşmek olmadığını, bugüne kadar milletimizin zenginleşmesi için çalıştıklarını dile getirdi. Türkiye’nin üzerinde son yıllarda oynanan oyunlar karşısında ihtiyacımız olan tek şey birliktelik diyen Yaşar Doğan, Türkiye’nin üreten, büyüyen ve güçlü bir ülke olduğuna dikkat çekti. TÜMSİAD Başkanı Doğan, istihdamın yüzde 76’sını ihracatın da yüzde 56’sından fazlasını sağlayan KOBİ’lerin Türkiye ekonomisindeki payının artırılmasının kritik önem taşıdığına vurgu yaptı. Doğan, üreten, istihdamını artıran ve ihracat yapan KOBİ’ler sayesinde Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına çıkacağına inandıklarını söyledi.

Finansmana erişimde alternatif yollar

KOBİ’lerin finansmana erişimini artırmak, katma değerli ürün üreten KOBİ sayısını yukarıya taşımak istediklerini söyleyen Yaşar Doğan, bu konuda şirketlerin sermayenin de riske ortak olacağı finansman yöntemlerine yönelmesi için teşvik edilmesi gerektiğini gündeme getirdi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


Editör: TE Bilisim