Erdoğan, CHP'nin yüzyılın projesi olarak duyurduğu Merkez Türkiye projesiyle ilgili 'Kılıçdaroğlu çalıntı fikirlerle Türkiye merkez ülke diyor, biz inşa ettik, biz tarih yazıyoruz o arkadan takip ediyor. Kılıçdaroğlu 30 yıl sonrasına yönelik projeler açıklıyor. Kim öle kim kala. Çok rahat atıyor, tutuyor.' dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu-Giresun Havaalanı açılış töreninde yaptığı konuşmanın satır başları:

Başbakanlığım döneminde Sinop'ta, Kastamonu'nda havalimanı yoktu. Samsun Havalimanı yoktu açtık. Şimdi mutluyuz Ordu Giresun Havalimanı'nı açıyoruz.

Artk bu millete hizmetkar olmanın hazzını duyuyoruz bu eserlerle.

Bakıyoruz Kılıçdaroğlu Ferhat Şirin demeye başladı. Aşk her kişinin işi değildir, er kişinin işidir.

Göreve geldiğimizde 26  havaalanı vardı. Şimdi 58. havalimanını açıyoruz. Aşk budur, sevda budur.

6 bin 700 km'yi 79 senede yaptılar.

Hızlı trenin adını bilmiyorlardı bunu öğrendiler. Ulaşım alt yapısında bir devrim yaptık.

Hava taşımacılığında attığımız adım bir rekor. Binali Bey'e şunu söylemiştim: Elit kesimin değil tüm halkın rahatlıkla kullandığı bir yhat olmalı dedim. Ve sağ olsun Binali Bey üstün bir gayretle havalaanların sayısını süratle çoğaltmaya çalıştı.

Biz ne dedik 'Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz.' Biz Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmedik. Önümüzdeki hafta Hakkari'de havaalanı açacağız Başbakanımızla birlikte. Bölücü terör örgütünün yaptıkları yüzünden 2 yıl tehirli açacağız. Biz bölücü örgüte rağmen Hakkari Havaalanı'nı bitiriyoruz. Bunların demokrasiyle alakası falan yok. Van'da musluklarda kan akıtıyorlar kan. Eleştirince kaldırdılar şimdi musluklarda su akıyordu.

İstanbul'a belediye başkanı olduğum zaman çamur su da akmıyordu. Sadece tısss.

KILIÇDAROĞLU PROJE AÇIKLIYOR, 30 YILA KİM ÖLE KİM KALA

Bakın Kılıçdaroğlu proje açıklıyor. 30 yıl sonrasına. Kim öle kim kala. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini koyan bir hükümet var. kuru sıkı atmakla olmuyor.

Sayın Bahçeli'ye bir şey söylemeyeceğim. Çankaya yokuşunu çıkmaz dedi ama biz öyle bir çıktık ki? Kendisi benim muhatabım değil.

Bunlar Bolu depreminin altında kaldılar. Düzce depreminin altında kaldılar. 

21 Bankayı batırdılar.

MUHTAR OLAMADIM AMA BAŞBAKAN CUMHURBAŞKANI OLDUM

Ahmet Kaya’ya ödül töreninde vay şerefsiz vay diye sürmanşetten başlık atanlar daha sonra nedediler biliyor musunuz, “biz o akşam orada yoktuk dediler. Halbuki hepsi oradaydı. Çünkü dürüst değiller hayatları yalan üzerine kurulu. Şimdi aynı medya grubu bakıyorsunuz bize karşı bu tür oyunların içerisine giriyor. Bize hiçbir şey yapamazsınız.

Siz Mursi’nin resmini, pardon şahsımın resmini kalkıp da hurriyet.com.tr’ye koyup altına da “şok haber diye yüzde 52’ye idam yazısın yazıp” tepkiler gelmeye başlayınca bunu niye kaldırdınız sosyal medyadan. Ondan sonra “biz onu demek istemedik.” Sizin o karanlık dünyanızdan nelere geçtiğini biz çok iyi biliriz. Ben diyorum ki bu yayın gruplarına tavır koymalısınız. Tavır koymalısınız.

Muhtar olamadım ama bu ülkede Belediye Başkanı da oldum, Başbakan da, Cumhurbaşkanı da oldum.

Vatan toprakları üzerinde hesabı olanlar karşılarında bizi bulurlar. Ordumuzla, polisimizle en önemlisi milletmizle karşılarında bulurlar bizi.

Bir de paraleller var. Başbakanlığım döneminde inlerine gireceğiz demiştik. Kovalıyoruz. Bu ülkeyi, bu ümmeti bölmek isteyenlerle mücadelemiz devam edecek.

Ben imam hatipliyim, dayanamam. Kılıçdaroğlu İmam Hatiplerin orta kısmını kapatmak istiyor. Ben öyle demedim diyor. Dürüst ol dürüst.

DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Ak Parti'nin mega projeleri hayata geçtikçe Kılıçdaroğlu da kendince mega hayaller kurmaya başladı. Ama fark şu biz hayalleri gerçek yaparız o hayal kurar. Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul'da inşa ediliyor. Kim inşa ediyor? Yine duysunlar.

Dünyadaki en uzun kuleli asma köprü, 3. Köprü'yü inşa ediyoruz. Kanal İstanbul'un proje çalışmaları hızla ilerliyor. Dünyada ilk kez 3 katlı tünelle iki kıtayı birleştiriyoruz. Kılıçdaroğlu yeni keşfediyor coğrafyayı. Biz o merkezleri birleştiriyoruz. Biz onları yazdık, inşa ettik. Biz tarih yazıyoruz o arkadan takip ediyor. Dünyanın en uzun 4. Asma köprüsünü İzmit Körfezi'nde inşa ediyoruz. Dünyanın en uzun ikinci çift tüp tünelini Ovit'te inşa ediyoruz. Rize'ye deniz üzerinde havalimanı inşa edeceğiz.

Hedefimiz Türkiye'nin her tarafına al bayrağı taşımak dünyanın her yerine al bayrağı götürmek, davamız bu. Türkiye'nin dört bir yanını havalimanlarıyla donatıyoruz. Yeni bir geleceğe doğru yürüyoruz. Karaadeniz, demir yolu hatlarıyla Akdeniz'e ulaşacak. Türkiye'de bir değil 20 lojistik merkez ile deniz ulaşımı ve hava yolunu birbirine bağlayacağız. 2023'e kadar bütün mega projeleri hayata geçireceğiz.

12 seçim kaybetmiş hala koltuğunda. Bunların meselesi koltuk meselesi. Bizim meselemiz ise hizmet meselesi.

Editör: TE Bilisim