Başbakan Erdoğan Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'yi statükoculukla eleştirdi ve populizm yaptığını savundu. Hedefinde ise Kılıçdaroğlu vardı. Erdoğan, "Kurultayda törer örgütü Ergenekon'un görüntülerini seyrettiren bir partiden bu memlekete ne hayır gelir" diye konuştu.

AK Parti'yi kurultaya davet etmeyen CHP'ye ateş püsküren Erdoğan, "davet edilmeyen yerde olmayız. Nezaketsizlik sayarız. Bu nedenle ben onları aramadım" dedi.

Doğan medyasının CHP'ye verdiği desteğe dikkat çeken Erdoğan yeni bir terim kullandı. Yandaş ve candaş medyanın türediğini savunan Erdoğan Kılıçdaroğlu'na "Manşetlerle yelkenlerle şişirilen açık denize çıkınca alabora olurlar" sözleriyle yüklendi.

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

SHP'NİN KOALİSYON ORTAĞI OLDUĞU DÖNEMDE MADEN KAZASI
Ne dünyada ne de Türkiye'de ilk kez grizu patlaması yaşanmıyor. Aşırı uçlar taşeron deyip aman yarabbi diyor. Önceki yşllarda meydana gelen maden kazalarında taşeron yoktu. 1995'te meydana gelen maden kazasında DYP-SHP koalisyonu vardı. Bugün işçinin dostuymuş gibi görünenlerin geçmişte bu kesimleri inim inim inlettiğini benim milletim unutmadı.

HERKES CİBİLLİYETİNİN GEREĞİNİ YAPIYOR
Zonguldak'taki kazanın nedeni tespit edilmeden birileri insafsız eleştiri oklarını bize yağdırıyor. Önce suçlu aramak değil insanları kurtarmaktır. Hukukun gereği neyse o yapılmaktardır. Bundan herkes emin olmalıdır. Herkes cibilliyetinin gereğini yapıyor bundan kimsenin şüphesi olmasın.

DAHA YOĞUR TEDBİRLER ALINACAK
Bu olayda Zolduldaklı kardeşim metanet içinde. Kendisini tahrik etmek isteyenlere tenezzül etmiyor. Edep adap bilmeden adeta intihar komandosu gibi küfrediyor. Bu türler var. Ama hamdolsun halkın bu oyunlara gelmiyor. Bzi sorunları milletimle birlikte çözmeye devam edeceğiz. Daha yoğun tedbirlerle kazaları minimize edeceğiz. Zonguldak'taki kaza ile ilgili yapılması gereken sosyal güvenlik çalışmalarını süratle yürütüyoruz.

CANDAŞ VE YOLDAŞ MEDYA
CHP'de önemli olan koltuğun değişmesi değil zihniyetin değişmesidir. Zihniyetin bir katre dahi değişmediği alenen ortaya çıktı. Bugüne kadar yandaş medya diye damga vuruyorlardı. Bunun yanında bazı şeyleri bir kez daha gördük. İki tür medya türedi Candaş ve Yoldaş medya.. Medya egemenliği milli egemenliğin üstünde değil. Bazı köşe yazarlarının ayakkabılarını çıkarak masalarının üzerinde nasıl alkış tuttuklarını da gördük. Medya her zaman avucunu yalayacaktır bunu böyle bilin.

STATÜKOCULUK POPULİZME KAYDI
CHP'de olan statükoculuğun popülizme kaymasıdır. Ne kadar cilalatırsanız cilalatın tenekeyi altın sarısına boyatın teneke tenekedir. CHP zihniyeti kolay kolay değişmez Eğer değişirse CHP'den geriye bir şey kalmaz. Ana muhalefet partisinin kurultayı statükoyu daha da güçlendirdi.

NE HAYIR GELİR BUNLARDAN
Kurultayda törer örgütü Ergenekon'un görüntülerini seyrettiren bir partiden bu memlekete ne hayır gelir. Bol keseden vaatler Kayseri'ye deniz getirmek gibi. Benim milletim çok çekti. Bu vaatlerden benim millektim çok gördü. Biz deniz getirmedik ama baraj getirdik. Unutmayın manşetle gelen manşetle gider. Sabah rüzgarıyla gelen akşam rüzgarıyla gider.

AÇIK DENİZE ÇIKINCA ALABORA OLURLAR
Aday olmayacağım aday değilim dedin niye aday oldun. Manşetlerle yelkenlenlerini şişirenler açık denize çıkınca alabora olurlar. Halk kelimesini ağızlarından düşürmeyenler sırtlarını goygoyculara dayamış durumdalar. Miillete değil çeteleer dayamış durumdalar. Halka inanıyorsanız niçin halka gitmiyorsunuz? Siz Anayasa Mahkemesi'ne gidiyorsunuz.

NİYE ARAMADIM
Türkiye'nin kurucu partisiyiz diyenler Türkiye'nin iktidar partisini kongreye davet etmedi. Biz davet edilmeyen yerde olmayız. Nezaketsizlik sayarız. Bu nedenle ben onları aramadım. Benim davamın izzeti vardır. Bu davaya asla leke sürmem. Davet edilen eve gideriz Davetsiz yerin kapısını çalmayız, bu bizim geleneklerinizi bize öğrettiğidir.

UFKU ANKARA ÖTESİNİ GEÇMEYENLER BİZİ ANLAYAMAZ
Ufku Ankara'nın ötesine geçemeyenler bizi anlayamaz. Türkiye ve bölgesinde barış istiyor. Anayasa değişikliği ile çetelere boyun eğmeyeceğimizi gösterdik. Anayasa değişikliğinde son sözü medya değeil millet söyleyecek. Referandumun 12 Eylül'e isabet etmesi en büyük hayır oldu.

Editör: TE Bilisim