Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Meclis grup toplantısında konuşurken birçok AK Partili'nin gözleri kapanmış mışıl mışıl uyuyordu.

Başbakan Erdoğan Ergenekon soruşturmasıyla ilgili siyasilerin açıklamalarının sorumsuzluk olduğunu belirterek "Herkese düşen Anayasa ve yasalara uyun davranmaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan partisinin Meclis grubunda yaptığı toplantıda önce halkın 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramı'nı kutladı.

Erdoğan "Demokratik sistemlerde meşruiyetin kaynağı millettir. 23 Nisan tarihimizde çok önemlidir. Milli egemenliği aşındırmak isteyenler var. Milli egemenliği bu millete çok görüp hukuk dışı örgütlenmelere başvuranlar var. Ne yazık ki demokrasiye yönelik tehditler milletin meclisi içerisinden de avukatlar bulabiliyor." dedi.

Konuşmasında 29 Mart Yerel Seçimleri'nin kısa bir değerlendirmesini yapan Erdoğan "AK Parti yine birinci parti oldu. Hiçbir vilayete ayrımcılık yapmayız. Ben rakamlar üzerinden cambazlık yapmam. Seçimi açık ara önde bitirdik.

Ak Parti kendi başarılarıyla yarıştı. Bazı partiler kimlik siyaseti ile yetindi. Kimlik siyaseti yapılmaz diye bir şey yok. Yapılır. Ama o zaman o bölgelerde kalırsınız.

Ortaya çıkan sonuçların beklentilerimizin altında kaldığı bir gerçektir. Bu durumu enine boyuna analiz edeceğiz." dedi.

ERGENEKON'DA GÖZALTILAR
Ergenokon soruşturmasının 12. dalgasında gözaltına alınan isimlerle ilgili açıklamalar yapıldığını belirten Erdoğan şöyle konuştu: "Bazı gözaltılar var. Tamamen yargı organının talimatıyla yapıldı. Bazı siyasi parti liderleri sorumsuzca açıklamalar yaptılar. Savcı ve hakimlerin soruşturmalarını seçimle, siyasetle ilişkili hale getirdiler. Bunlar üzerinden AK Parti ve hükümetimize ağır eleştirilerle rant elde etmek istiyorlar. Bu kışkırtıcı, tahrik edici ifadelere yanıt vermeyeceğim. Burada Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatıyorum.

Siyasiler dahil herkese düşen Anayasa ve yasalara uyun davranmaktır. Türk demokrasisinin bu olgunlaşmaya erişmesi önemlidir. Ortada vahim ithamlar, suç teşkil eden iddialar var. Bırakalım yargı işlesin, süreci bulandırarak hakimleri ve savcıları itham ederek kimse bir yere varamaz. Bu süreci siyasetle ilişkili göstermek, siyasi rant çabasına girmek sorumsuzcadır.

Yargıya biz sadece yardımcı oluruz. Biz yargının görevini üstlenmedik üstlenemeyiz. Aynı anlayışı toplumun bütün fertlerinden özellikle siyasi aktörlerinden bekliyoruz."

AZERBAYCAN İLE İLİŞKİLER
Erdoğan Ermenistan'la müzakerelerin Azerbaycan'la ilişkileri bozduğu eleştirilerine ise şu yanıtı verdi: İktidarımızın Azerbaycan'a bakışı bellidir. Buradan bir şey elde edebilir miyiz bakışı çirkindir. Bunu Azerbaycan'dan buraya gelip yanlış politikalar üretenler için de söylüyorum. Biz azerbaycan'a yakışan neyse onu yaptık. Onları hiç yalnız bırakmadık. Ben, bakan arkadaşlarım ve milletvekili arkadaşlarım bu işin onlardan daha hassas olarak mücadelesini verdiler. Bunlar bizim milli davamızdır.

KKTC'DE SEÇİM
Erdoğan KKTC'de seçim sonuçlarının adada çözümün sağlanmasına yönelik müzakere sürecine köstek değil destek olmasını temenni ettiğini belirterek "Kimse bunun üzerinden spekülasyona girmesin. Biz KKTC cumhurbaşkanının elini zayıflatacak herhangi bir adımın yanında olmayız." dedi.

Editör: TE Bilisim