Başbakan Erdoğan, 2011 yılında son kez milletvekilliğine aday olacağını hatırlatarak, "Kimler geldi, kimler geçti. 2011'de Allah ömür verirse benim son milletvekilliği adaylığım olacak. Ben tükürdüğümü yalamam, onu da söyleyeyim. Partimin tüzüğünde de bu böyledir. Gereğini yaparım ve birileri gibi orada da çakılıp kalmam" dedi.

Başbakan Erdoğan bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Turizm Ödülleri törenine katıldı. Törende Erdoğan'a turizme yaptığı katkılardan dolayı şükran plaketi verildi. Törene eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin turizminde İstanbul'un önemine dikkat çekti. Erdoğan konuşmasında siyasi yaşamı ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

İstanbul'daki turizm yatırımlarına değinen Erdoğan, "Marifet iltifata tabidir. İltifatsız marifet zayıftır. Gelin beraber yapalım. Kıskanç olmanın manası yok. Takdir etmek izzettir. Bunu göstermek lazım. Kazanan kim?" dedi. "Biz bugün varız yarın yokuz" diyen Erdoğan, "Kimler geldi kimler geçti. 2011'de Allah ömür verirse benim son milletvekilliği adaylığım olacak. Ben tükürdüğümü yalamam onu da söyleyeyim. Ve partimin tüzüğünde de bu böyledir. Gereğini yaparım ve birileri gibi orada da çakılıp kalmam. Millete hizmet etmekse sadece politikada olmuyor. Vakfın başına geçersiniz oradan da hizmet edersiniz" dedi. Dünyada bunun çeşitli örneklerinin bulunduğunu da belirten Erdoğan, "Ne yazık ki bizde yok. Bakıyorsunuz kıyıda köşede rahat durmuyorlar" dedi.

TARİHE HAVALE EDİYORUM

İstanbul'da yapılması planlanan projelerle ilgili törene katılanlara bilgi veren Erdoğan, "İstanbul gibi böyle nadide bir eseri elinde bulundurmanın da son derece ağır sorumluluk gerektirdiğini belirtmeliyim. Bir çivi çakarken bile enine boyuna düşünmek zorundayız. Yoksa yazık eder ihanet ederiz. Eğer enine boyuna düşünmeden bu tür adımlar atmanın insan katletmekten farkı yoktur" dedi.

Salonda bulunanlara seslenerek bir derdi olduğunu belirten Erdoğan "Ama siz başbakansınız demeyin" diye uyararak Galataport sürecinde yaşanan olayları değerlendirdi. Erdoğan "Bizim bir Galataport sorunumuz olmuştur. Ama Galataport sorununda bize yapmadıkları, takmadıkları yafta kalmamıştır. Bizim bir Haydarpaşa Port sorunumuz olmuştur. Takmadıkları yafta söylemedikleri söz kalmamıştır. Eğer şu Galataport başlayıp şu anda bitmiş olsaydı o Tophane böyle olmayacaktı. Oradaki mezbelelikler temizlenince ortaya bambaşka tarihi bir tophane ortaya çıkacaktı. Ama ben onu engelleyenleri tarihe havale ediyorum" dedi.

NARGİLEYE GELEN BİLE FARKINDA DEĞİL

Galataport projesi ile ilgili umutsuz olmadığını belirten Erdoğan ihale ile ilgili yeni çalışmaların yapıldığını belirterek "Ama diyorum ki siz ne güne duruyorsunuz. Sizlerin de sahip çıkmanız, destek vermeniz lazım. Oraya gelen paralı turist olacak. Oradaki tarihi eserler otele dönüşecek. Orada İstanbul'un birçoğu saat kulesi bulunduğunu bilmez. Nargileye gelen bile farkında değil. Bunu temizlemek oraları açığa çıkarmak meydana çıkarmak bizim bir vatandaş olarak da görevimiz" dedi.

Önlerinde çeşitli engeller olduğuna dikkat çeken Erdoğan "İnanıyorum ki İstanbul sevdalısı olanlarla birlikte aşacağız" dedi. Haydarpaşa Port konusunda da kendilerine benzer engellerin çıkartıldığını belirten Erdoğan, "Mesele oranın böyle bir dönüşümü yaşamasına engel olmak. Kimseye bireysel olarak tahsis yok. Galataport'u Yahudi sermayesine veriyoruz dediler. Paranın milleti, ırkı, dini, milliyeti olmaz. Benim ülkeme gelip bir çivi çakıyorsa burada çalışacak olan Ahmet, Mehmet, Hüseyin'dir. Artık bizim bu kafa kalıplarını bu zihniyetleri değiştirmemiz lazım. Bundan kurtulmamız lazım. Bunlar çok çok geçmişte kaldı artık" dedi.

AKM'NİN YIKILMASINI İSTİYORUM

Konuşmasında Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yıkılmasını istediğini belirten Erdoğan salondakilere "Şu hali ile AKM'yi beğeniyor musunuz?" diye sondu. "Samimi olalım" diyen Erdoğan "Yapalım bir yarışma göreceksiniz milletin büyük çoğunluğu beğenmeyecek. Etkinlik yapılsa park edecek yer yok. Salonların adedini arttıralım dedik. Dediler ki istemezük. Ve şu an öyle duruyor. Ben de Ertuğrul Bey'e (Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay) diyorum, 'Hiç dokunma öyle kalsın.' Çünkü orada ben güçlendirme, restorasyona razı değilim. Orayı yıkıp yeniden yapmak gerekli. Arkadaki bütün alanları da oraya katmak gerekir. Ben israftan yana değilim" dedi

Editör: TE Bilisim