Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, Dağlıca'daki çatışmada çok sayıda askerin şehit olmasına ilişkin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir güvenlik toplantısı yapacağını belirterek, şöyle konuştu:

"O ana kadar da kesin neticeleri almış olurlar. Alınca açıklayacaklar. Hava şartları çok kötüymüş. Bu şartlar altında bir mücadele var. Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay gerçekleşiyor. Zırhlı araçlarla ifade edildiği kadarıyla mayınlarla kurulmuş tuzaklar neticesinde bir olay oluşuyor. Şu anda bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanımızın aktardıkları üzücü. Temennim, şu anda yapılacak açıklama ve onun ardından devam edecek olan mücadele çok daha farklı, çok daha kararlı olacaktır."

Erdoğan, "400 vekil verin, bu iş huzur içinde çözülsün" sözlerinin bugünkü çatışmalı ortama geçilmesinde etkili olduğu iddialarına şu yanıtı verdi:

"400 hedefini gösterme, aslında yeni anayasanın inşası noktasında, böyle bir hedefi hangi parti alırsa alsın, yeni anayasayı kurabilirsin ve bu yeni anayasayla birlikte de yeni Türkiye adımını rahatlıkla atabilmeye yönelik bir hedeftir bu. 400 vekili alabilecek veya bir anayasayı inşa edebilecek sayıyı bir siyasi parti yakalasaydı, durum bugün çok farklı olurdu. Her şeyden önce bir yeni Türkiye adımını atmak için böyle bir şey çok önemliydi. Malum siyasi parti, terör örgütünü arkasına almak suretiyle oy devşiriyor. Bunu kendileri de açık açık söylüyorlar. Biz sırtımızı YPG'ye, PYD'ye, PKK'ya dayıyoruz, dediler. Eş Genel Başkan söylüyor bunu. Bunun söylendiği bir Türkiye'de bunlarla parlamenter demokrasiyi nasıl yaşayacaksınız, nasıl huzur ortamını inşa edeceksiniz? Tabi ki hükümet ve güvenlik güçleri ellerinden geleni yapacaklar. Bunları milletimiz takdir ediyor. Milletimiz notunu veriyor. Bunlar kandan besleniyor zaten."

Ben Sayın Başbakanımıza hükümeti kurma görevi verdim. Ve CHP ile görüşmeler yapıldı. CHP ile mutabık kalınsaydı, iki partinin sayısı Anayasa'yı inşa etmek için yeterliydi. Ama maalesef belli yerlere takılmak suretiyle bu olmadı. Daha sonra MHP ile görüşmeler oldu. O tabi Anayasa'yı yapmak için yeterli değildi ama en azından millete gitme, referandum noktasında böyle bire imkanı sağlayabilirdi. Fakat MHP ile de böyle bir şey yapılamadı. Bir taraftan teröre karşı olduğunu söyleyeceksin, kalkıp da elini, vücudunu taşın altına koymayacaksın. Böyle bir anlayış, bir milli duruş olamaz.

ÇATIŞMALAR NEDEN YENİDEN BAŞLADI
Gidilecek seçimde yine bölge halkını tehdit altında tutmak suretiyle, buradaki oy potansiyelini korumak istiyorlar. Dün vatandaşlar yürüyüş yaptılar. Artık çekin elinizi yakamızdan dediler. Benim Güneydoğu'daki vatandaşımın bunu daha fazla yapması lazım. Çünkü siz bizim evlatlarımızı dağa kaçırdınız. Hala biliyorsunuz kaçırılmış olan yüzlerce, binlerce çocuk var. Bölücü Terör örgütü böyle bir yöntemi kendisine seçmişse, diğer vatandaşlara korku salmak için bunu yapıyor. Temenni ederim ki halkımız onun bu durumunu görür ve kararını verir, bu kararını da sandığa yansıtır. (ANKA)

ERDOĞAN'DAN İKİNCİ DAĞLICA AÇIKLAMASI

, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca kesimindeki terör saldırısı ile ilgili olarak ikinci bir açıklama yaptı.

Saldırıyı şiddetle kınayan Erdoğan, milletin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğine kast eden bu tür saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağı belirtti. Erdoğan "Bölücü terör örgütünün hain saldırısında şehit düşen güvenlik güçlerimizin acısı milletçe yüreğimizi dağlamaktadır. Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklama şöyle: "Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca kesiminde askerlerimizin şehit düşmelerine ve yaralanmalarına neden olan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Bölücü terör örgütünün hain saldırısında şehit düşen güvenlik güçlerimizin acısı milletçe yüreğimizi dağlamaktadır.

Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize kast eden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.

Ülkemizin huzur, güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayan bu saldırılar karşısında, aziz milletimizin birlik ve beraberlik içinde kararlı bir duruş sergileyeceğine inanıyorum.

Dağlıca'daki menfur saldırıyı bir kez daha lanetliyor, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum."

Editör: TE Bilisim