Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik açılım sürecinde kararlı olduklarını belirterek, ''Görüyorum ki Türkiye genelinde de gerçekten akademisyenlerde olsun, yazar çizer takımında olsun, halkımızda olsun, siyasi partilerin diğerlerinde, sivil toplum örgütlerinde de olumlu yaklaşımlar görüyoruz. Temennim odur ki bir mutabakat zeminini oluşturur ve bu işi kararlı bir şekilde sürdürürüz'' dedi.

AK Parti'nin 8. kuruluş yıl dönümü nedeniyle parti genel merkezinin teras katında resepsiyon verildi. Başbakan Erdoğan, konukları teras girişinde karşılayarak tebrikleri kabul etti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, demokratik açılım konusunda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine, ''Arkadaşımıza (İçişleri Bakanı Beşir Atalay) verilmiş olan red cevabı var'' dedi.

MUHALEFETE CEVAP VERDİ

Erdoğan, muhalefet partilerinden genel başkan düzeyinde randevu talep edilmediğinin söylendiğinin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

''Buna koordinatör tayin ettik ve bir koordinatör olarak bu yürütülüyor. Yani bu işin koordinatörü İçişleri Bakanı. Bütün bilgiler, her şey onda toplanmış vaziyette. O gidip bilgileri verecek. Ben şimdi işi koordine eden değilim ki. Koordine eden arkadaşım biliyor. Bu beyefendiler (Baykal ve Bahçeli) hep genel başkanlarla mı görüşüyorlar. Bütün görüşmeleri onlarla mı yapıyorlar. Benim karşıma hep genel başkanlar mı geliyor. Ben bu ülkede bütün insanlarıyla rahatlıkla görüşüyorum. Burada kalkıp da böyle bu tür şeyleri arama gayreti içerisine girmek bahaneden başka bir şey değildir. İşin koordinatörü bu. Şu anda da bu ülkenin İçişleri Bakanı ve mesela DTP olayı ile mukayese ettiler. DTP'nin bizden daha önce istemiş olduğu malum bir randevusu vardı. Bu randevuya da bir tarafta verilmese de olur derken bir tarafta verildiği zaman da geçerlidir talebimiz bakidir gibi bir ifade vardı. Biz de süreç başlayınca böyle davet edelim dedik. Davetimizi yaptık. Bu davetle de güzel bir görüşme geçti aramızda. Bununla ilgili şeyleri de zaten kısa ve özet olarak Ahmet Türk Bey de açıkladı biz de açıkladık. Biz, siyasi partilerin hepsinin bu sürece katılımda bulunmasından yanayız. Şu an itibariyle de yanındayız. Bizim için değişen bir şey yok, ama randevu vermeyeceklerse bile CHP'nin 1989'da mıydı malum bir raporu vardı. Bu çalışmayı yürüten arkadaşlar bunları da masaya yatırıyorlar zaten.''

Editör: TE Bilisim