Canlı sunduğu yarışma programında yaptığı "mum söndü" gafı nedeniyle Alevilerin tepkisini çeken ve programı yayından kaldırılan Mehmet Ali Erbil, Hüseyin Gazi Türbesi ve cemevini ziyareti edip, kameralar önünde tövbe etti.

ANKARA'daki Hüseyin Gazi Türbesi ve cemevini ziyaretine Star TV kamerasını da yanına alarak giden şovmen Mehmet Ali Erbil, "35 yıldır bu toplumla hep barışık yaşadım ama böyle bir hata televizyonda başıma gelince en azından vicdanen kendi adıma rahatlamak adına onların bu dini vecibelerini, özel yerlerini gezmek, ziyaret etmek için ricada bulunduk" dedi.

Hüseyin Gazi'nin türbesinde dua okuyan Erbil Manevi huzura erdiğini belirterek, "Kara rağmen geldik. Öyle bir huzur içindeyim ki, değdi. İnşallah bu birlik beraberlik adına iyi bir mesaj olur. Onlar büyüklüklerini gösterdiler" diye konuştu.

TÖVBE EDİP YOLA GİRDİM

Ardından cemevine gidip Alevi dedesinden af dileyen Erbil Alevi dedesinin sözlerini tekrarlayarak "Ben bir hata yaptım ama tövbe edip bu yola girdim" dedi. Erbil, "Tövbe estağfurullah mı?" sorusuna 3 kez "Tövbe estağfurullah" yanıtı verdi. Erbil daha sonra muharrem orucunu tutan Alevi vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında yemek yedi.

İŞTE O ANLAR

Editör: TE Bilisim