Geleceğimizin mimarı olan öğretmenler kapıda güllerle karşılanarak kendileri için ayarlanmış masalarda yerlerini aldılar. Erbakan Vakfı İstanbul ilçe kadın kollarının çalışmalarıyla hazırlanan programda salon tıklım tıklım öğretmenlerle doldu.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müzeyyen Kurt

Erbakan Vakfı'nın ev sahipliğini yaptığı davette Erbakan vakfı Kadın Kolları Genel Başkanı, Merhum Prof.Dr.Necmettin Erbakan'ın kızı Elif Erbakan hem öğretmen hem de anne olan öğretmenlere ithafen Öğrenci ve evlat yetiştirme hakkında bir konuşma yaptı.

Elif Erbakan konuşmasında şunları söyledi;

Gününüzde etrafımızdaki her şey maddiyat üzerine kurulmuş. Çocukları sürekli her şey maddiyat üzerine olduğu anlayışıyla yetiştiriyoruz. Oysaki herşey maddeden ibaret değil, maneviyatı olmayan gençlik sadece kendine değil topluma da zararlı olur.

Değerlerin hafifletilmiş olduğu bir anlayışla gençlik yetiştiriyoruz. Sonra gençlerin lakayıt oluşundan şilayet ediyoruz. Ekmediğimiz tohumun bitmesini bekliyoruz.

Artık çok daha fazla üniversite mezunumuz var ama istenilen nitelikte ve özellikte gençler çok az.

Gençlerin ilerici çok ilerici olmayıp yüzeysel oluşundan dertliyiz. Müslümanın geleceği 70 seneyle sınırlı değildir. Allah Rızası çocuğa öğretilmeli, Ebedi hayata çocuklar hazırlanmalı...

Geleceğimizin mimarları öğretmenlere çok iş düşüyor,

Bir çocuğun karnını herkes doyurabilir ama asıl ruhunu da doyurmak gerekir. Öğretmenlerimize çocuklarımızın ruhunu doyurma vazifesi de düşüyor. Biz toplum olarak açığıyla kapalısıyla birlikte içiçe yaşayan bir toplumuz.

Bu millet necip bir millettir. Üzerindeki külü üflersen altında közü yanıyor bu millettin. İşte öğretmenlerimize de bu külü üflemek düşüyor. Geleceğimiz olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz bunun için çok değerliler.

Biz bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen bir medneiyetin mensupları olarak öğretmenlerin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz.

Siz değerli öğretmenlerimizin hem annelik hemde öğretmenlik gibi ulvi bir işte başarılı olmalarını temenni ediyoruz.Maneviyatlı bir gençlik zorlu ve çetin görevinizde başarılar diliyorum, dedi.

Elif Erbakanın konuşmasından sonra ilahi grubunun dinletileri eşliğinde öğretmenlere hazırlanan ikramlar sunuldu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim