Bakırköy Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantılarında oy birliği ile aldığı karar gereğince Bakırköy İncirli Metrosunun karşısındaki ikiz parka ikiz kardeşler  Kerim -  Selim Altınok adı Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Omurilik Felçliler Derneği Başkanı, Bakırköy Belediyesi Engelliler Komisyonu Başkanı Ramazan Baş, Gözder Başkanı Bülent Kelleci,belediye başkan yardımcıları,belediye meclis üyeleri ve vatandaşların  katıldığı   törenle verildi.
 
Törende bir konuşma yapan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,” Engelli çocuklarımızın parklardan yeteri kadar  yararlanamamasını dikkate alarak Bakırköy Belediyesi olarak Bakırköy’deki parkları engelsiz hale getireceğiz. İlk adımını da bugün Selim-Kerim Altınok kardeşlerin adını verdiğimiz parkla yaptık. Ülkemizin %10’unun engelli olduğu düşünülürse toplumun duyarlılığıyla ancak engellilerimize yaşam kolaylıkları sağlayabiliriz. Yoksa bizim açacağımız parklarla bu sorun çözülmez. Her yurttaş evinin, işyerinin önünü engellilerin erişimini kolaylaştırıcı hale getirirse sorunu çözeriz.  Biz belediye olarak engelli asansörü, engelli yüzme havuzu, engelli kapalı spor salonu , engelsiz park gibi çalışmalarımıza devam edeceğiz.”dedi.
 
Selim-Kerim Altınok kardeşlerde yaptıkları açıklamada,”Bizim çocuğumuz yok. Ama adımızı taşıyan parkta her gün yüzlerce çocuğumuz olacak. Bakırköy Belediyesine yaşarken bizleri onurlandırdığı için teşekkür ederiz.”dediler.
 
Engellilerin park keyfini rahatça yaşayabilmesi amacıyla Engelsiz Park olarak düzenlenen parklarda tüm oyun grupları engellilere göre tasarlandı.
 
Bakırköy’ün dahi engellileri olarak bilinen Kerim-Selim Altınok kardeşler ikiz olarak 1963 yılında Bakırköy’de dünyaya geldiler. 4 yaşında görme engeli yaşamaya başlayan Altınok kardeşler liseye giderlerken görme yeteneklerini tamamen kaybettiler. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1. ve 2.likle bitiren Altınok kardeşler aynı zamanda yarı zamanlı konservatuarı da dereceyle bitirdiler. Kerim-Selim Altınok kardeşler kamuda avukatlık görevinden 7 yıl önce emekli oldular. Türkiye Görme Engelliler Satranç Milli Takımı’nın uzun yıllar oyuncusu olan kardeşlerin satranç alanında pek çok madalyası bulunuyor. Kendileri gibi görme engellilerinin topluma kazandırması amacıyla eğitim çalışmalarına ağırlık veren Altınok kardeşler şu anda görme engellilere bilgisayar temel eğitimi, İngilizce ve müzik dersleri veriyorlar. 24 saati dolu dolu yaşayan Altınok kardeşler aynı zamanda Görme Engellileri Derneği(Göz-Der)’in de kurucuları arasındalar ve Göz-Der bünyesinde oluşturulan koronun da şefliğini yapıyorlar.Haftanın bir günü bir lokalde profesyonel olarak müzik yaşamlarına da devam eden Kerim-Selim Altınok’un Yaşadıkça isimli albümü de geçtiğimiz aylarda piyasaya çıktı. Kerim-Selim Altınok görme engelliler için bilgisayar programı da yaptılar ve Karanlığın Rengi isimli bir de kitapları bulunuyor.
Kerim-Selim Altınok kardeşler açılışın ardından bir de konser verdiler.
Editör: TE Bilisim