Güngören Engelli Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen seminereTüketici Hakları Zabıta Amirliği'nde görevli Komiser Ali Kızıl, Tüketicileri Destekleme Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Kemal Ertuğrul Öztürk,  engelliler ve aileleri katıldı.

Programda Ali Kızıl; Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında bilgiler vererek;  fiyat etiketleri, ayıplı mal ve hizmetler,garanti belgesi,  kapıdan satış ve taksitli satışlar, kredi kartları, bilinçli tüketici konulu başlıklar hakkında engelliler ve ailelerini bilgilendirdi.
Perakende satılan malların üzerinde fiyat etiketinin bulunmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Kızıl; herhangi bir reyonda satılan ürünün fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyatın uygulanması gerektiğini belirtti.

Seminerde konuşan Tüketicileri Destekleme Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Kemal Ertuğrul Öztürk ise Tüketicileri Destekleme Derneği'nin çalışmaları hakkında bilgi vererek, ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi. Engellilere ve ailelerine pratik bilgiler de veren Öztürk, "Alışverişlerinizde, ürün satın aldıktan sonra belgesini almayı unutmayın ve bu belgeleri mutlaka muhafaza edin" dedi.
Konuşmacılar seminer sonunda ise engelli vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı.
 
 
 
  
Editör: TE Bilisim