Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi Müdürlüğü (İSEM) ve Esenler İlçe Müftülüğü işbirliğinde "Engellilere Yönelik Manevi Bakım" programı düzenledi. Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Esenler İlçe Müftüsü Halil Şekerci, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi Müdürü Bekir Köksal, Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu ile Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza, din görevlileri ve çok sayıda engelli ve ailesi katıldı. Atışalanı Camii İmam Hatibi Baki Özdemir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İSÖMX Müzik Grubu tarafından okunan ilahilerle devam etti.

ENGELLİLER EVLERİNE KAPANMAMALI

Programın açılış konuşmasını yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi Müdürü Bekir Köksal, İBB Engelliler Merkezi Müdürlüğü'nün 1994 yılında engellileri sosyal hayata bağlamak için kurulduğunu belirterek, "Engelli kardeşlerimizi kültürel ve sportif etkinliklerle evlerinden çıkararak, hayatta iddia sahibi bireyler haline getirmeyi amaçlıyoruz. Şu an nitelikli engelli eleman ihtiyacı var. Engellilerin kendisini manen de geliştirmesi çok önemli. Peygamber Efendimiz (S.a.v), engelli mü'minleri evlerinden çıkararak camiye gelmeye teşvik etmiştir" dedi.

EN BÜYÜK ZENGİNLİK İMANDIR

Köksal'ın ardından kürsüye çıkan Esenler Müftüsü Halil Şekerci de programda bir sohbet verdi. Allah'ın insanlara çeşitli nimetler verdiğini hatırlatan Şekerci, "Bazı insanlar nimetlerden ya doğuştan ya da sonradan eksik kalır. Bütün bunlar imtihandır. Bu hayatta acı, tatlı bir aradadır. Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de 'And olsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele!' der. Sabretmek lazım. Bu demek değil ki deva aramayacağız. En büyük zenginlik imandır. Bana göre en büyük engel, imansızlıktır" dedi.

DÜNYAYA HÜKMEDEN ENGELLİLER

İslâm tarihine yön veren din ve devlet adamlarından örnekler vererek konuşmasını zenginleştiren Şekerci, tarihin gördüğü en büyük askeri ve siyasi dehalardan biri olarak kabul edilen Büyük Timur İmparatorluğu'nun kurucusu Timur'un da topal olduğunu hatırlatarak, "O dönemde dünyadaki en güçlü kişiler; Yıldırım Beyazıd ve Timur engelliydi. Bunun dışında Amerika Birleşik Devletleri Başkanlarından Abraham Lincoln, ampulü bulan Edison da engelliydi. Bütün bu engellere rağmen, çalışkanlıkları ve azimleriyle çok önemli başarılar elde etmişlerdir. Engelli olmak başarıya engel değildir. Engelli olsun olmasın İslam'da her insan saygıya, hürmete değerdir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, İSEM Manevi Bakım Koordinatörü Ayten Sarıgöl, dinleyenlere Eyüp Sultan Hazretleri'nin kısaca hayatını anlattı. Program kapsamında konuşmaların ardından tüm katılımcılar Eyüp Sultan gezisine de katıldı.  
Editör: TE Bilisim