Fuar'da engellilerin hayatını kolaylaştırmak için her şey var

Fuar'da engellilerin daha rahat inip binecekleri otobüsten rampaya kadar hayatı kolaylaştırıcı bir çok materyalin sergilenmesi yanı sıra fikir ve düşüncelerini paylaşmak üzere katılım sağlayan bir çok bireyin buluşmas noktası olan Fuar'da renkli simalar'da vardı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Yetenek Sizsiniz yarışmasının ünlü ismi Bilal Göregen 'de orada idi

Görme engelli olan ve Sevdiğim kız bana abi deyince şarkısı ile üne kavuşan Bilal Göregen'de İBB 153 standında İstanbul Times Tv'den Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner'e Sokak Röportajları konusunda her gçen gün daha da tanınan ve bilinen İstanbul Times Tv Özel You Tube kanalına abone olduğunu ve yayınlanan sokak röportajlarını beğeni ile izlediğini söyledi.Göregen'in İstanbul Times Tv için yaptığı Rap şarkı çok yakında yayın mecralarında yayınlanacaktır.

Engelliler hayatın her alanında var

Dünya nüfusunun yaklaşık olarak Yüzde 15'i,yani 1 milyardan fazla kişi çeşitli yeti kaybı nedeni ile engelli durumuna sahiptir.Tükiye'de son 15 yılda engellilere yönelik çıkarılan kanun ve yasalar ile bir çok hak tanındı.

Ancak dünyanın gelişmiş ülkelerinde engelilerin sahip olduğu haklar ve teknolojik gelişmeler daha kolay hayat sürmelerine imkan sunuyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim