Bağcılar Belediyesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 174. Yılı münasebetiyle anlamlı bir etkinliğe imza attı. Bu kapsamda Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyeri olan görme, işitme, süreğen, fiziksel ve zihinsel engelli 6 kursiyer, Deniz Liman Şube Müdürlüğü’nde bir araya geldi.

Programda bir konuşma yapan İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, "Bugün biz engelsiz kardeşlerimizin safiyane sarılmalarıyla mutlu olduk. Bu kardeşlerimizin ince hesapları yoktur. Bu kardeşlerimizin hileyle alakası yoktur. Bu kardeşlerimizin kin ve nefretle alakası yoktur. Hepimizin erişmek, ulaşmak istediği dünyevi gailelerden uzak ve sade bir ruh halini yaşamayı temin eden, beceren arkadaşlarımızdır. Bu hali görmek, insanlığımızı hatırlamak bizi de mutlu etti" dedi.

Vatan uğruna canını feda eden tüm şehirlerimize rahmet diliyorum

Her zaman engelli vatandaşların yanında olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise ". Belediye başkanı olduğumda şu talimatı verdim. ‘Bağcılar’da hiçbir engel istemiyorum. Ne istiyorlarsa yerine getireceksiniz. Engelli kardeşlerimizle birçok alanda etkinliklere katıldık. Engelli sporcularımız birçok başarılara imza attık. İnşallah 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemizi Bağcılar Belediyesi engelliler takımı temsil edecek. Burada bulunan engelli kardeşlerimiz Bağcılar Belediyemizin su altı dalış kulübünde eğitim alıyorlar. Arkadaşlarımız Türk bayrağı ile su altına dalıp şehitlerin anısına anıt indirecekler. Bu dalışı tüm şehit polislerimizin anısına gerçekleştiriyoruz. Vatan uğruna canını feda eden tüm şehirlerimize rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından engelliler polislerle birlikte Haliç’te botla tur attı. Daha sonra Bağcılar Belediyesi Su Altı ve Su Üstü Sporları Kulübü bünyesinde eğitim alan engelliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği koordinesinde Haliç'e tüplü dalış gerçekleştirdi. Engelliler, “Vatan dalışı" adı verilen etkinlikte, kurbağa adamlar eşliğinde 5 metre derinliğe inerek ay-yıldızlı şehitler anıtını zemine yerleştirdi.

Şehitleri anan engelliler, su yüzeyinde Türk bayrağı açtı. Çocukları dalış yapan bazı engelli ailelerinin duygusal anlar yaşadığı, bazılarının çocuklarını motive ettikleri görüldü. Başarıyla tamamlanan etkinlik sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Etkinliğe İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Atalay Bahar, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Erden Bursalı, Deniz Limanı Şube Müdürü Hakan Alpaslan Kırbaş, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve engelli aileleri de katıldı.


 

Editör: TE Bilisim